Ma végre szép időre ébredtek a Finn Masters Világbajnokság résztvevői. Bár a hőmérséklet még nem érte el az ilyenkor szokásost, de sütött a nap és kellemes északkeleti szél fújt.

Az első csoport bőszélben
Időben kiindult a mezőny a futamra és az első csoport első rajtja rendben le is zajlott.  A második csoport már csak a második próbálkozásra volt sikeres. A szél hamarosan keletiesedni kezdett és egy enyhe módosítás vált szükségessé.  Elsősorban az első csoportot érintette a változás és ebből a legjobban Székely Antal (HUN) jött ki, aki az első lee bójánál tizen kívül ért de végül megnyerte a futamot.  A vesztese a dolognak Szilvássy Attila (HUN) lett, aki 2,22,1 helyeivel vezető pozícióban volt az első bójánál és ha sikerül megtartania a helyét akkor  átveszi a vezetést összetettben is. Sajnos a szélforuló miatt visszaesett és csak 8. helyen tudott befutni.

A futam végére a szél már annyira leállt, hogy a rendezőség a második csoportot kénytelen volt a hátszél végén befuttatni.

Az összetettben eddig vezető Michal Meier (CZ) 4. míg a másik csoportban a rivális Andrée Budzien a 3. Így, Meier megőrizte egy pontos előnyét, hisz a négy futamból a legrosszabbat kiejtheti mindenki. Harmadik az osztrák Michal Gubi. A legjobb magyar Szilvássy Attila az 5. Székely Antal a 7. Litkey Farkas a 8.

A nap második futamára is történtek próbálkozások, de amíg a part alatt az északkeleti egyenletesen fújt, addig kint a vízen nem tudott kialakulni a megfelelő szél. Így maradt az egy futam.

Folytatás holnap reggel a VB utolsó napján.

A versenyen három korosztály van Master, Grand Master és Grand Grand Master. Első a 40 év fölöttiek, második az 50 év fölöttiek és az utolsó a 60 év fölöttiek versenye. Grand Masters-ben jelenleg első Eberhard Bieberitz, második Jiri Outrata és harmadik Sipos Péter. Grand Grand Masters korosztályban Walter Mai vezet, Haán András és Louie Ákos Nady előtt.