Jó Szél Fújt 2006-ban ! Hogy szoktak kezdődni a tudósítások? A rajtnál még minden rendben volt!

Szép őszi idő, 1-2 Keleti szelecske, 11 óra, rajt!  A vonalon 41 hajó (Ma már kevesek által ismert módon zajlik a rajt. A  móló árboc és egy bója adja a vonalat, az indítás a mólóról történik. Egykor így rendezték a „kikötő versenyeket”). Az első jelnél még élen a Capella szorosan mögötte a 8One és a Most Wanted !  A szél leáll és hosszúra nyúlik a mezőny a Siófok-Alsóörs között félvizen álló oszlop felé.

A mezőnybe nincs két egyforma hajó, de ez nem zavar senkit. A Finn és 470-es a házilag készített KALÓZ és sok más többségükben versenyen soha nem induló családi túrahajók nem összehasonlíthatók. Vita még sincs. A „német Y.S” szerint értékelünk és kapnak díjat az abszolútban befutók is.

A mezőny három részre szakad, az első harmad 2 órán belül beér , az alig lengedező szélben a STAR megveri a 70-es cirkálót , aztán szélcsíkonként elosztva a többiek. négy és fél órával a rajt után célba ér a legfontosabb résztvevő is. Nélküle első sincs.

Kész a gulyás, aki előbb ért be az előételnek kapott hagymás zsíros kenyeret. Ittunk jó borokat hozzá és másnap megkezdődött a hajók kivétele.


Jó év volt, jó verseny volt, jöjjön a jég, mehessünk jégvitorlázni



VÉGEREDMÉNY:



siofoki2006_ere.pdf