Egy ottawai illetőségű fiatal, Jonathan Stuemer családi vitorlásukkal egy Világkörüli úton vett részt, amikor egy napon baltával támadt apjára.


A 18 éves srácot még júniusban vádolták meg veszélyes fegyver birtoklásával és gyilkossági kísérlettel, miután apjával összetűzésbe került. A rendőrség szerint akkor történt az eset, mikor az édesapa az igazak álmát aludta ágyában. Az este után orvosi beavatkozásra szorult az apa, de a kezén és a nyakán keletkezett sérülések nem veszélyeztették életét. Jonathant viszont hamarosan letartóztatták.



Nemrég ügyvédje a bizonyítékokra hivatkozva állította azt, hogy védence büntetőjogilag nem vonható felelősségre. Hozzátette, hogy ügyfele „megkönnyebbült” mikor túl volt a folyamat eme fázisán.



Ügye most egy bíráló testület előtt van, amely 45 napon belül hirdeti ki, milyen módon korlátozzák Jonathan szabadságát. A döntésig egy közepesen őrzött pszichiátriai intézetbe szállították augusztusban, 2000 dollár óvadék kifizetése után.



A Stuemer család elég nagy ismertségre tett szert Ottawában, miután a 37 lábas Northern Magic-kel nekivágtak 65.000 kilométeres, 34 országot érintő túrájukra. Jonathan, a házaspár középső fia, miután édesanyja 3 éve meghalt, apjával és testvéreivel együtt tartózkodott a hajón.




Forrás: © The Ottawa Citizen 2006