Tegnapelőtt este Graham Dalton hajója a SOUTHERN MAN – AGD hirtelen megállt. Egy órával később Dalton betelefonált a versenyirodára, hogy koromsötétben elcsapott egy UFO-t a vízben és ettől komolyan sérült a hajója.


Bármilyen hihetetlen, a verseny második helyezettje még mindig nem futott be (300 mérföldre jár), holott Bernard Stamm ezt már március 3-án megtette. Kojiro Shiraishi még 260 mérföldre van és kreuzol.A felmerülő sérülés arra kényszerítette, hogy levágja és eltávolítsa az egyik kormánylapot. Dalton ekkor 15 csomós brízben haladt Brazília partjaitól 160 mérföldre.Dalton iazóta valamelyest stabilizálta hajója állapotát, de a sérülés óta jelentősen csökkent a tempója – érthetően. Átlagsebessége mindössze 3,4 csomó. Eközben a leggyorsabb a harmadik helyen evickélő Basurkoé: 11,6 csomó.Nagy-Britanniában a The Oldie Magazine megválasztotta év vén tengeri medvéjének Sir Robin Knox-Johnstont. Persze ezt nem mással érdemelte ki, mint ezzel a versennyel.
A nagypapakorban lévő brit azt üzente a lap olvasóinak, hogy szerinte a 85 számít öregnek és ő még csak a harmadik fázisa tavaszát éli.A korábbi győztesek közt az alábbiak szerepeltek: az anyakirálynő, Cornwall hercegnője, Barbara Windsor, Peter O’Toole, Jeremy Paxman, Sir Ranulph Fiennes és Sir David Attenborough.David Adams versenyigazgató később megerősítette a hírt, hogy Graham Dalton a brazil Fortaleza felé tart, hogy megjavítsa a sérülést.