Itt a mai nap 35-40 csomó közötti szelek fújnak, ami 7 beaufort és a feletti szélerősséget jelent. A sajtó tájékoztató szerint most a kikötőben 40 csomós szél fúj!

Már a tegnapi nap is hasonló szélerőben ért véget. A star-ok 21h után, 35 csomós szélben, sötétedésben értek partot.


A mind erősségében, mind irányában változó szél igen megkavarta a mezőnyöket. Magyar szemszögből nézve a Tenke-Bendicsek páros egy jónak mondható 15. és egy elfogadható 22. hellyel visszacsúsztak a 31. helyre, mellyel szinte csak matemaitikai lehetőségük van az idei kvóta szerzésre.

Laser osztályban Fazakas György a tegnapi taktikai követelményeket betartva, nem kockáztatva sikeresen teljesítette a napot a közép mezőnyben, 1-1 futamban maga mögé utasítva a kvóta szerzés szempontjából ellenfél japán és ciprusi versenyzőt.


A 470 osztály a legkülső – azaz a szárazföldtől legtávolabb lévő – pályán versenyzett a legerősebb szélben és hullámok között. A Vígh-Perjés páros spinakkere a 2. futam hátszelében elszakadt, így a futam eredményük is gyengébben sikerült. A Sallai-Olosz párosnak a következő 2 futam sorsdöntő lehet. A keddi (mai) napon 10. helyezésen belüli eredmény esetén már zsebükben érezhetik a kvótát.


Sükösd Balázs