Hivatalosan ma, amúgy már tegnap, de leginkább tegnapelőtt ért véget a Konica-Minolta Kupa – Nagyhajós OB II. fordulója. Szerencsére ezúttal három napig fújt a szél és csak utána simult ki a víz. 8 osztályban avattak magyar bajnokot közel 30 fokban.


Tényleg, az első három napon olykor komoly csobogós időben lehetett versenyezni és a rendezőség a lehetőségekhez mérten igyekezett a legjobbat és a legtöbbet kihozni a bajnokságból. A kedd már siralmas volt szélügyileg és sokan sejtették, hogy a szerda sem lesz jobb és hazamentek. Nem lett jobb, mert 3-4 óra halasztás után vége lett az idei bajnokságnak is.



Tavalyhoz képest nem csak a szponzor változott, hanem az induló osztályok száma is. Nem volt például külön Dolfin osztály az „A” pályán. Volt viszont Sudár Sport, ahol címvédés történt és a Bona (


Nagy Tibor

) 3 ponttal nyert a Bluebánat előtt.




Yardstick III-ban viszont a tavalyi második Skorpió (



Bisztray György


) elorozta a győzelmet a címvédő Hedda II-től (Sabján Annamari), igaz utóbbi csak DNF-re hozta az utolsó futamot, így egy ponttal kikapott. Pontazonossággal lett harmadik a Zorko (Zagyva Gábor).






A „B” pályán 33-asban és Reginában is címvédés történt. Előbbi osztályban az NJL és ifj. Scholtz Imre, utóbbiban az Avanti nyert Rauschenberger Miklóssal a kormányánál.



Változás történt tavalyhoz képest


Yardstick II-ben. A 2006. év bajnoka a Dynamic lecsúszott az aranyéremről, mert azt a Pengő vitte el. A tavalyi második Pikk Ász erejéből idén csak a hetedikre telt.







A „C” pályán vitorláztak a már tegnap szóba került 8 méteresek, ahol amúgy magyar bajnok

Kelemen Tamás

és Zerge csapata. Az MVSZ honlapján az alábbi olvasható:






„Kapcsolódó hivatalos állásfoglalás:





Konica-Minolta Kupa, Nagyhajós Országos Bajnokság II. forduló 8m OD osztály versenyén benyújtott technikai jellegű óvás során a Versenybíróság tudomására jutott információk, valamint a sportszerű vitorlázás alapelvének tiszteletbentartása miatt a Versenybíróság javaslata alapján a fenti hajóosztály eredményhirdetése során a nemzetközi díjkiosztón az I-III helyezetteket, a Magyar Bajnokság díjkiosztóján az I-II. helyezetteket részesítik díjazásban.



Indoklás:


A további sorrendet jelentősen befolyásolhatják az 1. sz óvás kapcsán benyújtott, fellebezési kérelemre vonatkozó szándék alapján hozott további döntések.”



S22-ben is csere történt tavalyhoz képest, de idén is az osztály két legrutinosabb versenyzőgárdája vívott az elsőségért, csak éppen fordítva végződött a küzdelem. A győztes Nagy R. Attila csapata, amely Csupasz hajóval versenyzett. A második Belle Örs és a Bilfinger Berger. A bronzérmet a csupacsaj hajó szerezte meg a Scholtz Petronella kormányozta Hisztivel.



Sudár Regattában címvédés történt, vagyis nyert a Főszél, azaz a Kutics Krisztián irányította hajó, amelyet idén a korábbi olimpikon

Czégai Péter

is erősített.