A balatoni versenyek befejeztével, az OP válogatott külföldön igyekszik versenyformáját tartani. Az egy hetes gardai versenyt és edzőtábort követően most a tenger következett.


Az idei Szent Márton Kupára 11 Optimistesünk utazott ki Isolára, s mérte össze erejét a szlovén, olasz, szerb, cseh és ausztriai ellenfelekkel. A hat válogatott versenyző mellett a „második vonal” is képviseltette magát, s szerzett komoly tapasztalatot, a 97 résztvevőt számláló mezőnyben.

A kétnapos eseményt és az azt megelőző edzésnapot gyönyörű napsütéses idő, gyakran élénk szél, „sűrű rajtvonal”, kemény taktikai csaták és következetesen fellépő versenyrendezőség jellemezte. A mezőnyben a kezdők és a „haladók” is egyaránt megtalálhatták számításukat. A helyezéseket nem adták ingyen sem a mezőny elejében, sem annak mélyebb rétegeiben. A végig nyílt és izgalmas csatározásban magyar siker is született.

Az OP cadet korosztályában:


(1996-ban és azt követően születettek)

1. Péch Lóránt a Révfülöpi Iskolai VE versenyzője

2. …ITA

3.Vadnai Jonatán a Nitrokémia VK versenyzője

Ez a kettős siker a jövőre nézve igencsak biztató.

További abszolút eredmények:

8. Péch Lóránt RIVE

12. Vadnai Benjamin NVK

13. Péch Fanni RIVE

16. Vadnai Jonatán NVK

24. Takács Levente BYC

37. Kerekes Attila NVK

62. Péch Miklós RIVE

63. Csébi Hanna KJAVSE

65. Előházi Dóri KJAVSE

85. Tóth Levente KJAVSE

92. Tóth Márton KJAVSE

A következő hétvégén egy triesti versenyen veszünk részt, majd a Mikulás Kupa és az év eleji nápolyi verseny következik, reméljük hasonló sikerekkel.


Török Péter