Se szeri se száma a transat versenyeknek. Mondjuk praktikus okokból érdekes ez a verseny. Egyrészt a Transat Jaques Vabre verseny után így is úgy is vissza kell térnie egy csomó hajónak az északi féltekére, másrészt a Vendée Globe előtt nem baj, ha gyűjtögetik a kvalifikációhoz szükséges mérföldeket.

Szóval ez a verseny Brazíliából Bretagneba tart. Rajt a TJV befutója Salvador de Bahia cél pedig Port-La-Foret. A verseny induló hajóosztálya értelemszerűen a 60 lábas Imoca osztály. A TJV-n befutó hajók közül rajthoz áll 15 vagyis egy kivételével az összes.

A rajt ma 14:00 GMT-kor lesz
a Bahia Yacht Club elötti vizterületről. A mezőnyben csak a legismertebb neveket említve ott van Loick Peyron, Michael Desjoyeaux, Mike Golding,
a TBS Nagydíjon is vitorlázó Yannick Bestaven, Bernard Stamm. Két hölgy is nyomja a szólóversenyt: Dee Caffari és Samantha Davies a két vállakozó.

A verseny távja 4200 mérföld, amit előre láthatólag 16-18 nap alatt fognak a versenyzők megtenni. Persze az egész ügy úgy van összehozva, hogy a versenyzők rádió kapcsolatot fognak létesíteni a jövő héten zajló Paris Boatshow látogatóival a helyszinen. Mindent a közönségért 🙂