Négy nap versenyzés után a világelső Mathieu Richard nyerte a Marseille-i páros versenyt.

A négy napból kettőn durva körülmények között, 30 csomósnál is időnként nagyobb szélben kellett versenyezniük a Marseille-i páros verseny résztvevőinek. Egy napon semmi nem volt, míg az utolsó napra ideális kondíciókkal hatalmasat versenyeztek a résztvevők.

Ami ritkaság számba megy Richard egyetlen vereség nélkül zárta a Round Robin-t. 10 pontot bekaszált, de nem versenyzett Sebastian Col ellen. Az utána következő Paulo Cian háromszor
elvérzett, míg Col kétszer versenyben és egyszer ugye nem versenyzett Richard ellen. Így 8-8 ponttal végeztek a Round Robin végén.

Ilyenkor az szokott történni, hogy
a Round Robint megnyerő versenyző elfárad és valaki aki éppen csak az elődöntőkbe jutott versenyző nyeri a viadalt. A BMW-Oracle bukott kormányosa az újzélandi Chris Dickson sokszor vérzett el így.

Nos, most ez nem így volt. Richard a negyeddöntőben 3-1-re verte a Philip Presti-t, a középdöntőben a dán Mads Eblert 2-1-re Cian először az orosz Evgeny Neugodnikovot nullázta ki, majd Col-t a középdöntőben. A döntőben viszont csak egy futamot volt képes nyerni a világelső párosversenyző Richarddal szemben.