A 70. születésnapi versenyen 527 induló közül Frank Cammas győzedelmeskedett. A katamaránok elsöprő többségben vannak a második leghosszabb európai tókerülő versenyen.


Egy paraméterében volt eddig nagyobb a Bol d’Or a mi Kékszalagunknál. Az indulók számában. Idén talán sikerül ezt is túlhaladnunk és felkerülhet a Kékszalag mellé a leghosszabb,( hisz a Bol d’Or csak 123 km ) legöregebb (Az első Bol d’Or csak 1938-ban volt) jelzőhöz a legnagyobb is. Nem kell sok hozzá, hisz tavaly a Kékszalag 508 indulóval rendelkezett és idén még többet várnak. A Bol d’Or-on idén 527 hajó rajtolt. Ki tudja? Én drukkolok. Bár ezen a versenyen volt már 600 fölötti indulószám is.

Visszatérve a Genfi-tóra az idei év egyik sztárindulója Frank Cammas kezébe került a győzelem. A nem túl gyors versenyen 9 óra 24 perc 16 másodperc alatt teljesítette a 123 km hosszú távot. A verseny lényege az volt, hogy jókor legyél, jó helyen. Ennek szellemében a verseny feléig még a Zen Too Decission 35-ös katamarán vezetett helyi menőkkel, de 2-kor már Cammas és fiatal csapata vette a legtávolabbi bóját Bouveret-nél. A hosszabb utat választotta a tó svájci oldalán és így sikerült győznie.

Második helyen a spéci M2 katamarán a Team Parmigiani futott be, megelőzve a D35-ös Alinghit. Cammas aki jelenleg a BMW Oracle csapatában dolgozik hazai vizeken tudott tehát az Alinghi orra alá piszkálni. AZ is tény, hogy az Alinghi még csak 13. volt Bouveretnél.

Az első egytestű az Oyster Funds 13 órát és 42 perccet futott a versenyen.