II. UNIQA Balaton Regatta 5. futama, Balatonlelle. Litkey Farkas és a BROKERNET-UNIQA hajó győzelmével zárult a II. UNIQA Balaton Regatta ötödik futama, a II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta. A 87 hajóból álló mezőny nem éppen a legideálisabb szélviszonyok közepette teljesítette a Balatonlelle–Révfülöp–Balatonboglár–Balatonlelle útvonalat. Ennek ellenére a BROKERNET-UNIQA hajónak mindössze 1 óra 32 percre volt szüksége a táv teljesítéséhez. A második helyen a bajnokságot továbbra is vezető Kacor, a harmadikon pedig a Westport futott be.


Borult, esőre hajló időjárás fogadta a II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta mezőnyét a balatonlellei kikötőben. Ennek ellenére 87 hajó adta le a nevezését, amely ahhoz képest, hogy a versenyt, mindössze egy héttel a Kékszalagot követően rendezték meg, igen komoly létszámot jelentett.

A szélviszonyoknak megfelelően, Dániel Gábor versenyigazgató a két lehetőség közül az A pályát választotta, így a mezőnynek Balaltonlelléről Révfülöpig kellett vitorlázni, majd a bóját megkerülve újra a déli part felé vették az útirányt, és Balatonbogláron fordultak a balatonlellei cél irányában.

A rajtnál gyenge, fél beaufort-os szél fújt. A Révfülöpig tartó első szakaszt a mezőny cirkálva tette meg szembeszélben. Az északi parton szinte teljesen elállt a szél, de a harmadik, Balatonboglár és Balatonlelle közötti szakaszon fuvallattá erősödött, amit a mezőny kihasználva hátszélvitorlával (spinnakerrel) tett meg. A befutóra pedig még a nap is kisütött.


Már az első szakaszon az élre állt a BROKERNET-UNIQA hajó, amely elsőnek fordult a révfülöpi bójánál. Előnyét Balatonboglárig tovább növelte, és végül hatalmas fölénnyel nyert. Ezzel Litkey Farkas, az egy héttel ez előtti nyolcadik Kékszalag győzelme után újabb sikert könyvelhetett el.

A második helyen végig a II. UNIQA Balaton Regatta Yardstick I-es bajnokságát vezető Kacor állt, amelynek ezúttal ugyan nem sikerült nyernie, de így is tovább növelte előnyét a pontversenyben. A harmadik helyen a Westport futott be. Az abszolút sorrend megegyezett a Yarsdtick I sorrendjével is.

Yardstick II versenye a Sarah With Love győzelmével zárult, amely hajó az Erzsébet és Ogre előtt ért célba. Yardstick III-ban a Szi-Vi győzött a Denebola és a Bátor előtt.

A II. UNIQA Balaton Regatta mezőnyével közösen rajtolt a II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta, amelyre a magyarországi szálloda- és vendéglátóipar képviselői nevezhettek hajót. Itt a győzelmet szintén Litkey Farkas szerezte meg, az őt nevező Kenese Marina Port számára. A második a Pilsner Urquell csapata lett, míg a harmadik helyet a Rogner Lotus Therme csapata szerezte meg.

A II. UNIQA Balaton Regatta következő futamát, az I. Autós Regattát augusztus 16-án rendezik Siófokon.


II. UNIQA Balaton Regatta Bajnokság, 5. futam (Balatonlelle) végeredménye:

YARDSTICK I

1. BROKERNET-UNIQA

2. Kacor

3. Westport

4. Carrera

5. Madárka

6. Kepi

YARDSTICK II

1. Sarah with Love

2. Erzsébet

3. Ogre

4. Kisvacak

5. CUL8R

6. Flipper

YARDSTICK III

1. Szi-Vi

2. Denebola

3. Bátor

4. Four Sails

5. Verenita

6. Saczi

II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta végeredmény:

1. Kenese Marina Port

2. Pilsner Urquell

3. Rogner Lotus Therme


II. UNIQA Balaton Regatta 2008 versenynaptár

2008.

május 24.
II. UNIQA Regatta, Badacs

ony

2008. június 7.
Fonyód-Keszthely (2 futam)

2008. július 12.
Szigliget

2008. július 26.
Balatonlelle

2008. augusztus 16.
Siófok

2008. augusztus 30.
Balatonföldvár

2008. szeptember 27.
II. UNIQA Race End, Balatonszemes

Szakmai Regatták 2008 versenynaptár

2008. június 7.
I. ITH Regatta

2008. július 12.
I. Samsung F480 Média Regatta

2008. július 26.
II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta

2008. augusztus 16.
I. Autós Regatta

2008. augusztus 30.
I. Ingatlan Regatta, I. Zöld Regatta

A II. UNIQA Balaton Regatta együttműködő partnerei:

UNIQA Biztosító Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Pilsner Urquell, Jeep-Chrysler-Dodge, Dallmayr, Anda Present, Zwack Kosher, Seiko, Sodexho, Hungária Pezsgőpincészet, Gordiusz Alfa, Westport, Echo Residence, Presenta

II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta együttműködő partnere:

Dreher Sörgyárak Zrt.

További információ:



www.balatonregatta.hu



,



www.horecaregatta.hu