Mikor itthon véget ér a szezon, déli szomszédunknál még nyugodtan lehet melegben vitorlázni. Ezt használta ki a magyar laseres csapat is!

Évek óta hagyomány, hogy az olimpiai osztályok bajnokságára népes magyar kontingens utazik november elején. Idén az időpont egy hónappal korábbra került, de azért maradtak elegen azok, akik elmentek.

Giba vezetésével a Laseresek voltak a legtöbben.

Standard osztályban Arató Richárd végzett a legjobban, hiszen a 34 fős erős mezőnyben az előkelő 14. helyet sikerült megszereznie. Az agárdi Tomai Balázs, aki még ifi korú, 20 ponttal mögötte a 18. helyen végzett 7 megrendezett futam után.

Laser Radialban 46 induló volt. A vegyes mezőnyben Bakóczy Róbert, Karé Réka és Kaiser Kristóf harcolt ellenfeleivel. Érdekes, hogy a standard válogatott fiúk miért Radial osztályban versenyeztek ezen a versenyen?!  Nyilván van valami értelme, de én személy szerint nem értem. Robi végül 20. helyen végzett, Réka 23., Kasier Kristóf pedig a némi csalódást jelentő 32. helyet szerezte meg. Esetében talán a túl sok vitorlázás okozott némi formahanyatlást, de ez a jövőben a javára válhat.