Az előző hétvége szélcsendje, viharos lökésekre váltott a Triest-i öbölben. Míg Isolán a múlt héten egy kis szélért fohászkodott az Optimistes csapat, itt, a Sirena klubban az enyhülést vártuk.


Szerencsére több sikerrel, így két futamot is tudtak rendezni, a vasárnap kialakult tavaszias időjárásban. A szokásos magabiztossággal kezdett csapatunk, ifiben Vadnai Benji, serdülőben Gyapjas Balázs nyerte az első futamot a forgolódó, pöffös keleti szelében. A többiek sem vicceltek Péch Lóri, Gyapjas Balázs és Takács Tevente az 5-6-7. helyen futottak be. Vadnai Jonatán a kicsiknél 4. lett. A szél 150 fokot fordult jobbra és finoman frissülgetett. A második futamot is elindították, melyben többen is szépen rajtoltak a mieink közül. A gyengülő szél, tovább fordult, a rossz rajt után jobbra igazítók nem kis örömére. Az első bója vételénél nem álltunk olyan jól, mint az előző futamban, de a jó eredménybe vetett hitet sem a hajóban, sem a motorosban ülők nem veszítették el.  Vadnai Benji  felküzdötte magát a harmadik helyre, s így megnyerte a versenyt.


Péch Lóri (6), Gyapjas Balázs (10), Gyapjas Zsombor (5), Vadnai Jonatán (10) és Tóth Levente (11) teljesítménye értékelhető még jónak, a többieknek a két futam kevés volt a jobb eredményhez.

Közben a másik pályán Péch Fanni Laser 4.7-ben magabiztos három futamgyőzelmével szintén megnyerte a versenyt. Hajrá! Csak így tovább……

Az őszi szünetet, plusz az azt követő két hétvégét az Adrián töltő OP csapat ezzel a versennyel befejezte őszi felkészülését. Következik a Mikulás Kupa Pulán, majd az Újévi verseny Nápolyban. Igyekszünk jó híreket hozni!


Török Péter