Az októberben rajtoló V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) szervezője, az Adriatic Challenge, gőzerővel készül, hogy a tavalyinál is magasabb színvonalú versenyt és parti rendezvényt nyújtson azoknak a vitorlázóknak, akik úgy döntenek, hogy tengeri körülmények között is megméretik magukat, azaz megküzdenek a Magyar Köztársaság bajnoki címéért.


Litkey Farkas harcba száll az aranyéremért

Az egyik legeredményesebb magyar vitorlázó, Litkey Farkas a Bavaria 42 Match kategóriában erősíti az V. MTNB mezőnyét. Számára ez egy felkészülési állomás a J24 hajóosztály Európa Bajnokságra. „Mivel nagyon erős mezőny jött össze és one disegin, azaz egységes hajók versenyeznek, számunkra ez egy nagyszerű lehetőség edzeni és fejben felkészülni a hamarosan rajtoló EB-re.” – foglalta össze a kilencszeres Kékszalag győztes részvételének okát. Litkey az öt személyes J24-es csapatát még három fővel kiegészítve küzd majd az októberi bajnokságon, ahol számukra a tavalyi bronzérem után , idén az aranyérem a cél. „Bár ott lesz, többek között, a háromszoros címvédő Czégai Péter, valamint a szintén győzelem esélyes Kelemen Tamás is, ha sikerül jó hajót húznunk, nem lehetetlen felérni a dobogó legfelső fokára.”


Rauschenberger Miklóst kikapcsolja a versenyzés

A szintén a Bavaria 42 Match osztályban induló Team Amitie kormányosa, a többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós már számos hajóosztályban kipróbálta magát és állandó résztvevője a tengeri bajnokságnak. „Nívós versenynek tartom, volt szerencsém mindkét oldalon kipróbálni magam, hiszen korábban már szervezőként is közreműködtem a tengeri bajnokságok történetében. Ez egy tökéletes kikapcsolódás számomra, de természetesen szeretnénk minél jobban teljesíteni, felvenni a versenyt az igen erős mezőnnyel.” – összegezte az eredményes vitorlázó.


Dumaszínház vízen és szárazföldön

Az Adriatic Challenge a parti rendezvény színvonalát azzal emeli, hogy minden estére kellemes, szórakoztató műsort kínál a bajnokság résztvevőinek. Ezért összeállt a Dumaszínház Sailing Team, az Asso hajóosztályban versenyző Paksi Álmossal a kormánynál. Ezt a csapatot, többek között, a Dumaszínház azon jeles előadóművészei alkotják, akik ugyan nem versenyvitorlázók, de nem is teljesen kezdők. Így a napi futamok után Kiss Ádámnak, Hadházi Lászlónak, Benk Dénesnek és Szupkay Viktornak még marad ereje egy esti fellépésre, hogy jókedvre derítse a mezőnyt. „Eddig Balatonon próbáltam ki a vitorlázást, de azt már kinőttem, most ugrok egy kateg&oacu te;riát és megyek a tengerre, következő lépés természetesen az óceán.” – mosolygott Kiss Ádám, majd komolyra fordítva a szót hozzátette – „Tetszik a közeg. Életem nagy részét szárazföldön töltöm, de otthon érzem magam a vízen is. Kíváncsi vagyok a közönségre is, még soha nem léptem fel ennyi vitorlázó előtt.”