Igaz a Terminátor 4. részéért tévedtem be a helyi videótékába, de megragadt a szemem egy új filmen, amit kénytelen voltam azonnal kivenni.

Bár nem vagyok egy valóságshow fan, ez egyszer nem sajnálom, hogy ilyen műsorral töltöttem az időmet. A történet szerint 30 fiatalból kiválasztanak 15-öt és hosszú hónapokon keresztül felkészítik őket a Los Angeles – Honolulu versenyre egy TP52 fedélzetén. A műfaj szabályai szerint végigkövethetjük a csapatot a felkészülés összes állomásán és magán a versenyen. A film persze elsősorban nem képzett vitorlázóknak készült, hanem a nagyközönségnek és valószínű, ha kis hazánkban minden hónapban legalább két vitorlázással foglalkozó film jelene meg, akkor nem is foglalkoznék vele túl sokat. De mivel ez igen ritka műfaj és hasonló utóljára a Szelek szárnyán volt, így öröm volt végignézni és a 27 csomóval siklató Morning Light láttán egy kicsit lúdbőrözni.

Az egyetlen komolyabb negatívuma a filmnek a magyar szinkron. Sajnos, mint általában sugárzik róla a hozzá nem értés. Szerencsére a film jellege miatt ez csak időnként zavaró, de igazán költhetett volna rá egy árnyalatnyival több pénzt a forgalmazó, hogy helyén legyenek a szakkifejezések.

Nem érdemes kihagyni.



Film adatlap


Eredeti cím:

Morning Light


Bemutató (USA)

: 2008. október 17.


Magyar cím:

Hív az óceán – verseny szárazon és vizen


Magyar bemutató:

2009. október 28. (DVD-premier)


Műfaj:

Dokumentum, Sport


Rendező:

Mark Monroe


Forgatókönyvíró:

Mark Monroe


Szereplők:

Chris Branning, Graham Brant-Zawadzki, Chris Clark, Charlie Enright, Jesse Fielding, Robbie Kane, Steve Manson


Filmstúdió

: Walt Disney Pictures