A Safran az IMOCA Open 60 osztály és a Crepes Whaou a Multi 50 osztály győztese.

15 nap 19 óra után futott be az első egytestű a Transat Jacques Vabre versenyén. A francia Marc Guillemot és Charles Caudrelier-Bénac a 14 egységet felvonultató IMOCA Open 60 osztályban diadalmaskodott, miután elsőként futott be Puerto Limonba (Costa Rica). A verseny november 8-án rajtolt a franciaországi Le Havre-ból. A Safran 5263 mérföldet tett meg 12.46 csomós átlagsebességgel. A páros körültekintően déli útvonalat választott, hogy elkerülje az alacsony légnyomásos területeket, így nagy előnyt kovácsolt magának, amit meg is őrzött a befutóig.

A szintén francia Franck Yves Escoffier-nek és társának Erwan Le Roux-nak a Multi 50-es osztályban a Crêpes Whaou fedélzetén kevesebb időre volt szüksége a Transat Jacques Vabre 9. kiadásán. Az augusztusban vízrebocsátott többtestű  4 órával volt csak jobb, igaz több utat tettek meg (5805 mérföld), viszont valamivel gyorsabban (13.41 csomó).

A lassan tradicionálisnak nevezhető versenynek, mely elvben a kávé Európába szállításának régi útvonalát követi új befutót kerestek és találtak is, ezúttal Costa Ricában.