Spanyol és francia győzelem születt az egzotikus körülmények között megrendezett versenyen.

Iker Martinez és Xabier Fernandez nyerte inmáron harmadszor a 49er Világbajnokságot. 2002 és 2004 után ismét világbajnoki címet szereztek a 2004-ben Athénban nyert olimpiai arany és 2008-ban Pekingben nyert ezüstérmük mellé. Ahogy igazi világbajnokokhoz illik megnyerték a medal race-t is. A cím kétszeres védője Nathan Outteridge és Ian Jensen  Ausztráliából a végelszámolásnál feljött a második helyre, míg a Sibello testvérek, Pietro és Ginfranco Olaszországból szerezték meg a bronzérmet.


szédületes szinek

A 25 hajót számláló arany csoport két futamot vitorlázott a végére 16 és 23 csomó közötti szélben, ami megerősödött időnként 20-25 csomóra az ezüst csoportnak trópusi záporokkal tarkítva.A medal race versenyzőit kemény szél várta, ami végül is mérséklődött és kezelhető 10 csomóra gyengült a futam alatt.

A 29er pályán a francia vitorlázók Kevin Fisher és Glenn Gouron bebiztosította győzelmét 28 pont előnnyel.Pepe Bettini ás Fernando Gwozdz argentínából végzett a második helyen az utolsó napon vitorlázott 10-3-2 helyekkel. A dánok Oscar Haumann és Taus Holtug akik vezettek a verseny nagy részében pontegyenlőséggel az olasz Lorezo Franceschini és Richardo Camin-al csak a negyedik helyen végeztek. Igy olasz bronz születtet itt is. Ennek ellenére ők nyerték a legjobb helyen végző junioroknak szánt díjat. A legjobb női egység díját a szintén dán Ida Marie Beed Nielsen és Marie Thusgaard Olsen nyerte.


Az első öt 29er osztályban:

1. Kevin Fisher / Glenn Gouron, FRA, 56 points

2. Pepe Bettin / Fernando Gwozdz, ARG, 84

3. Lorenzo Franceschini / Riccardo Camin, ITA, 99

4. Oscar Haumann / Taus Holtug, DEN, 99

5. Maxwell Fraser / David Liebenberg, USA, 100


Az első öt 49er osztályban

1. Iker Martinez de Lizarduy / Xabier Fernandez, ESP, 57

2. Nathan Outteridge / Iain Jensen, AUS, 84

3. Pietro Sibello / Gianfranco Sibello, ITA, 96

4. Dyen Emmanuel / Stephane Christidis, FRA, 102

5. Dylan Fletcher / Alain Sign, GBR, 106