Tegnap bejelentették, hogy a braziliai Itajai város lett a Volvo Ocean Race megállója.

Lassan, de biztosan alakulgat a VOR állomásainak száma. Most egy fontos pozícióval gazdagodott ez. A braziliai Itajai város a Horn-fok utáni első megálló és mint ilyen az egyik legfontosabb pihenőhely is.

Maga a város Rio de Janeiro-tól délre található.  A választás többek között azért esett rá, mert egy édenkertnek tartják  a maga nemében. Santa Catarina az állam, ahol a város található az egyik legfrekventáltabb turisztikai hely.


Brazilia már harmadik alkalommal veszi ki részét a Volvo Ocean Race-ből. Elöször 2005-2006-ban a Brasil1 projectet segítette harmadik helyre Torben Grael, majd ugyanő nyert 2008-2009-ben az Ericsson 4-el.

Knut Frostad a versenyigazgató is elismerően nyilatkozott az új állomásról, lévén Braziliához személyes kötődése van lévén a 2005-2006-os csapat tagja volt.

Szinte teljes a lista, Alicante, Fokváros,Abhu Dhabi,Sanya, Itajai, Lisszabon, Lorient és Galway már biztos. A Csendes-óceánon és Észak Amerikában még várat magára a helyszín.

Március 15 óta az Italia 70 és a Groupama meleltt egy harmadik csapat is nevezett a VOR-ra. Ez a Team Abi Dhabi, melyet az Abu Dhabi-i Turisztikai Hatóság indít. Hajójukat itt építik. És az Abu Dhabi Mar Group teszi ezt.