Bathó Peti 13. helyezéssel kezdte a radial ifi VB-t.

A mai napon már nem 12 hanem a reménykedés jegyében 11 órakor volt az első rajt lehetőség.

Ez sem segített a rendezőségen. Az első napi tétlenkedés után a második nap is halasztással kezdődött. Gyenge szél és szakadó eső jellemezte ezt a reggelt.

12 körül megérkezett az északi szél, amire vártak így irány a pálya. Zászló levonás után 1 órával rajt. Ez hiú ábránd volt a rendezőktől, mivel vontával sem lehetett ennyi idő alatt kiérni a pályára. Emiatt egy kis várakozással kezdett a mezőny.

Hőmérséklet 10-11 fok szél északi 11-13 csomós.  Hullámok a Balatonhoz hasonlóak. Rövidek és hegyesek.

Peti, és Domi volt az első csoportban. Peti jó rajt után végig uralva a bal oldalt elsőnek ért fel, de a bója útját állta. Gyors 360 így is 4-5 hely. A második kör már nem sikerült ilyen jól. Befutóban 13. Domi gyengébb kezdés után a 35. helyre tornázta fel magát.

Második csoportban Vitya volt érdekelt. Neki sajnos technikai problémája akadt és feladta ezt a futamot.

Közben a szél 3-6 csomósra csökkent és kiszámíthatatlanul kezdett forogni. Ennek ellenére elrajtolt a harmadik csoport is. Kristóf alkalmazkodott jobban a körülményekhez 41. hely, míg Petter 62.

Ezután már csak próbálkozásokra futotta a rendezőktől. 5 óra után nem sokkal megelégelték a kiszámíthatatlan szelet és halasztottak következő napra.

Sokat gondolkodtunk azon, hogyan is jellemezhetnénk ezt a napot?

„olyan az érzés mintha zuhanyzóban vitorláznánk, csak a hőfokot nem mi állítjuk”

A partra érkezés után láttuk, hogy a lányoknál 2 futam volt. Viki 11, 16 helyeket ment.


Csomesz