Kissé zsúfolt lesz a hétvége a Balaton környékén, de nem csak elsősorban ott, hanem a modell vitorlázók számára is.

Augusztus 20-án eredetileg Tihanyba tervezett versenyen folytatódott volna a Micro Magic idei versenysorozata. Sajnos amikor a versenynaptár öszeállt, akkor elfeledkeztem arról, hogy őrültek háza várható a tónál. A múlt héten már szembesültem azzal, hogy a THE kikötő bizony kicsi lesz nekünk ekkora tömegben. Pedig már nagyon vártam az ottani versenyt.

Így végül egy remélhetőleg tágasabb helyen Siófokon a Országos Vízügyi Főigazgatóság Hivatali Üdülőjében kerül ez a verseny megrendezésre. A dolgot pedig az nehezíti igazán, hogy idén elöször az előzetes nevezések száma eléri a 30 hajót. Ráadául az októberi EB elött ez az utolsó hivatalos verseny.

Másnap szombaton és még vasárnap is a mezőny egy része átköltözik Velencére az északi kikötőbe, ahol az E osztály bajnoksága zajlik a két nap alatt. Itt is már húsz nevező van. Szlovák, horvát és román résztvevők gazdagítják a mezőnyt.

A versenynek van néhány nagy kérdése. Forrai Csaba begyüjti a harmadik osztályban is idén a bajnoki címet, esetleg Beliczay Péternek sikerül ötödszörre is győznie egyhuzamban? Vagy Ifj. Csóka László a legtehetségesebb fiatal modellvitorlázó ér révbe? Esetleg Horvát Zsolt szerzi meg első bajnoki címét az osztályban? Az sem elhanyagolható szempont, hogy a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Sukoró Kupa vándordíját végre itthon bírjuk-e tartani, vagy esetleg ismét más országba kerül, mint eddig mindig?

Természetesen mindenkit szeretettel várunk Pénteken a Országos Vízügyi Főigazgatóság Hivatali Üdülőjében Siófokon 10-től 3-ig vagy/és szombat, vasárnap Velencén az északi strand kikötőjénél. Naponta 10-től