Ismét szárnyra kapott Phil Robertson csapata a második napi kicsit gyengébb teljesítmény után és a döntőbe verekedte magát. Sőt!


Pénteken került sor a negyeddöntőkre az ausztráliai Perth-ben megrendezésre kerülő


Sunseeker Australia Cupon. Néhány szoros és néhány simább meccs után a brit aranyfiú Ben Ainslie mellett Ian Williams, a hazai versenyző Torvar Mirsky és az ifjú titán Phil Robertson jutott tovább.

A legnagyobb bosszúságot az ifjú új-zélandi Phil Robertson okozta, legalábbis ellenfele a World Tourt vezető Mathieu Richard számára, miután 2-2 állás után jött az ötödik, mindent eldöntő meccs kettejük között, ahol a franciák maradtak alul.

Ben Ainslie kapta ellenfélül a magyar Team Proximot és az azt kormányzó Ian Ainsliet. Egy erős ütközés és a magyar csapat zátonyra futása sajnos a Proximo szereplésének végét jelentette.

A kétszeres világbajnok Ian Williams sima 3 meccsben jutott túl Keith Swinton csapatán.

Az ausztrál Torvar Mirsky az új-zélandi Will Tillernek csak egy győzelmet engedélyezett.

Ben Ainslie ezután az elődöntőre megválaszthatta ellenfelét, aki Phil Robertson lett – vesztére, ugyanis az ifjú kiwik jól helybenhagyták a briteket (3-1).

Mirskynek maradt Williams, előbbinek már nagyobb gondot okozott ellenfele, olyannyira, hogy ki is kapott a hazai favorit a korábbi világbajnoktól 2-3ra.

A döntőben látszólag könnyed dolga akadt az ifjonc Waka Racing csapatának, akik a döntőben Williams ellen mutatott 3-0-ás eredménnyel ünnepelhették első igazán komoly sikerüket a párosversenyzés világában. Gratulálunk!

Negyeddöntő eredmények:

B. Ainslie (GBR) – I. Ainslie (RSA)        3 – 0

P. Robertson (NZL) – M. Richard (FRA)  3 – 2

I. Williams (GBR) – K. Swinton (AUS)    3 – 0

T. Mirsky (AUS) -W. Tiller (NZL)            3 – 1

Elődöntő eredmények:

B. Ainslie (GBR) – Robertson (NZL) 1 – 3

I. Williams (GBR) – T. Mirsky (AUS) 3 – 1

Döntő párosítás:

Robertson (NZL) – I. Williams (GBR) 3– 0