A Balaton-átcsúszás szervezői, Balatonfüred város Önkormányzata és a Balatonfüredi Yacht Club közreműködésével 2010. január 8-án megalakult a Magyar Jégsport Szövetség balatoni bajnoksága a JÉGszalag, a Kékszalag Fesztivál téli párja.

A Balaton – Átcsúszás újévnyitó programjaként, a DN jégvitorlás Magyar Bajnoksággal egy időben kerül lebonyolításra az Első Balatoni Jégsport Találkozó, abból a célból, hogy bemutatkozhassanak a nagy érdeklődést kiváltó, sokszor extrémnek tartott téli sportágak, melyek hazánkban még kevéssé ismertek.

Az egyes sportágak képviselőivel egyeztetve a mai napon magalakult a Magyar Jégsport Szövetséget, a következő szakosztályok részvételével:


DN jégvitorlás,


IceOpti jégvitorlás – junior


és free style jégvitorlás,


jégszörf,


kite,


gyorskorcsolya,


sífutás,


hófutás,


free style fakutya

A fenti szakágakon kívül a Magyar Jégkorong Szövetség is jelezte, hogy részt venne a Magyar Jégsport Szövetségben, illetve a magyar kutyaszán-versenyzőkkel is egyeztetések zajlanak.

A nyári Balatonfüred városközponttal megrendezésre kerülő Kékszalag Fesztivál mintájára – és annak téli párjaként – a jövőben nemzetközi túraversenyként és jégsport bajnokságként indítjuk el a Jégszalagot a szövetséghez csatlakozott sportágak részvételével, a Balatonfüredi Yacht Club bevonásával.

A JÉGSZALAG a nevéhez méltóan egy túraverseny, mely sajátos Balaton – Átcsúszást valósít meg. Sportágankénti kategóriákban az nyeri az értékes trófeát, aki a leggyorsabban visszaér a starthoz a másik partnál kitűzött jelet megkerülve. Természetesen az abszolút győztes, aki a leggyorsabban teljesíti a távot.

Az elképzelések szerint a későbbiek folyamán hagyományteremtő, kulturális és szórakoztató programmal kiegészülő füredi karnevál fő eseménye lesz a Jégszalag bajnokság. Első ilyen nagyrendezvényünket január 15-re tervezzük, amennyiben a jéghelyzet lehetővé teszi.

A balatoni jéggel kapcsolatos tapasztalatok, az

atcsuszas.hu

honlapon kerülnek összegezésre, ahol a jövőben egy interneten elérhető balatoni jégtérkép létrehozását is tervezzük.

A rendezvényeinket a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) biztosítja.


Kapcsolatok:


Balaton – Átcsúszás:

Kardos Gábor 30-233-0398

www.atcsuszas.hu


DN jégvitorlás Magyar Bajnokság

Böröcz István

www.byc.hu