Már hat hivatalos kihívója van az ORACLE Racingnek, de a fő kihívó Mascalzone Latino komoly anyagi nehézségekkel küszködik.


A Yacht Club de France a hatodik kihívó, mely most már hivatalosan is részt vehet a 34. Amerika Kupája (San Francisco, 2013. szeptember) előversenyein.
Az YCF a második francia csapat, amely jelentkezett, az ALEPH Equipe de France pedig az első. Rajtuk kívül még az Artemis Racing és a Mascalzone Latino neve ismert, illetve két meg nem nevezett csapat indulása is hivatalos. 1970 óta Franciaország az egyetlen, amely minden több kihívós AC versenyen részt vett.


Az ETNZ csapata a címvédő után elsőként ragadta meg alkalmat, hogy kipróbálja az új AC45-öst. Ez pedig így már egyértelmű utalás a csapat részvételére.


Eközben szponzor és pénzhiánnyal küzd a hivatalos kihívó (Challenger of Record) csapat, a Club Nautico di Roma indulója a Mascalzone Latino (továbbiakban ML). Vincenzo Onorato a csapat elnöke nem pozitív kicsengésű interjút adott a minap a SailingScuttlebutt nevű portálnak. Az interjúban arról beszél, hogy csapata egyfajta szócsöve volt a többi potenciális kihívónak és a puffer szerepét töltötték be, annak érdekében, hogy látványos és a korábbinál olcsóbb kampányt hozzanak össze. Eközben egyetlen szponzort sem talált az ML. Amelyben az is közrejátszhat, hogy a védő elkövette az első komoly hibát, mikor a protokollban írott kötelezettségeink nem tett eleget és nem jelentette be január 31-én az AC világkupa sorozat állomásait és időpontjait. Enélkül pedig nehéz meggyőzni a pénzembereket, sokkoló mindez Onorato számára annak tudatában, hogy a 32. AC során az ML igencsak jól tartott csapat volt. Így amennyiben nem tud elég pénzt teremteni és ennélfogva versenyképessé tenni csapatát, kiszáll az AC-ből. Ha ez megtörténne, akkor ismét összekuszálódhatnának a dolgok, de reméljük, hogy nem így lesz.

Süllyedőfélben - Copyright Gilles-Martin Raget/americascup.com

A nevezési időszak 2010. novemberétől 2011. március 31-ig tart.



A Cupinfo értesülései szerint a kihívók:




Hivatalosan elfogadott nevezések:



Mascalzone Latino (Challenger of Record)
ITA


Artemis Racing SWE


Aleph Team France FRA


Yacht Club de France FRA


Meg nem nevezett csapat #1


Meg nem nevezett csapat #2*




További érdeklődő:



YuuZoo Australian Challenge* AUS


*Valószínűleg ők az egyik meg nem nevezett csapat


Emirates Team New Zealand NZL


All4One ?


Synergy Russia Sailing RUS


Red Maple Racing CAN


Argo Challenge ?


Venezia Challenge ITA




Célzások, utalások, kiszivárogtatások alapján várható és elképzelt indulók:



Enthusiast/Mark Turner GBR?


Austrian Team
AUT


Cameron Lewis ? USA




Biztos nem induló csapatok:



Azzurra


TeamOrigin


Luna Rossa/Prada


South Africa Challenge/Shosholoza


United Internet Team Germany


Alinghi




2007-es és korábbi csapatok, melyek jelenleg inaktívak:



+39


Victory Challenge


Desafío Español


China Team