A SailCoach Hungary csapata a franciaországi edzőtáborok után felkészülését a Portoroz-i Spring Meeting-en folytatta. A 3 napos eseményen Laser Radial, Laser 4.7, Optimist és Europe Jolle-nak rendeztek versenyt, amely a szlovén Laser radialosoknak válogató az Európa- és Világbajnokságra.

Hazánkat Optimistben Vadnai Jonatán, Laser Radialban Hunfalvy Péter, Laser 4.7-ben pedig Takács Levente képviselte.

Az első napon, pénteken élénk, 14-18 csomós észak-keleti szélben három futamot sikerült megrendezni minden hajóosztálynak. Vadnai Jonatán a három futam alapján első helyen állt összetettben. Hunfalvy Péter egyenletes teljesítményt nyújtva mindhárom futamban az élen vitorlázott, majd a harmadik futamban megszerezte első külföldi futamgyőzelmét. Takács Levente iskolai elfoglaltsága miatt ezen a napon még nem versenyzett.

Szombaton reggel szélcsend uralkodott az Portoroz-i öbölben. Kora délutánra alakult ki a gyenge, 4-8 csomós termik szél, melyben a rendezőségnek két futamot sikerült lebonyolítania. A gyenge, helyenként teljesen leálló szél nem kedvezett Joninak és Petinek sem, bár összetettben mindketten második helyen várták a vasárnapot. Levi egy hónap kihagyás után az első futamban még nem találta helyét a mezőnyben, a második futamban egy jó rajtot követően rögtön az élmezőnyben vitorlázott, majd átvette a vezetést és első helyen futott be.

A vasárnap halasztással kezdődött, majd 11 órára leterjedt észak felől a Bora, mely ugyan pöffös és forgolódó volt, 10-16 csomóig erősödött. A folyamatosan élénkülő szélben három futamot sikerült megrendezni. Optimistben Joninak sajnos nem sikerült megőriznie dobogós helyezését, végül a negyedik helyen végzett.

Levente a vasárnapi futamokon a jó rajtokat követően nem találta meg a szélfordulók ritmusát, ám a jó sebességének köszönhetően mindhárom futamban az első ötben végzett. A versenyt végül hat vitorlázott futammal a hatodik helyen zárta.

Hunfalvy Péter mindhárom futamban fegyelmezetten az élmezőnyben vitorlázott, az első naphoz hasonlóan ismét tudott futamot nyerni, ezzel megőrizte második helyét a versenyen.