A kedves kis Milna város kikötőjéből kihajózva még nagyobb várakozással futott neki a második nap kihívásainak az Aranysekli Kupa mezőnye.

Bár a levegő hőmérséklete hűvösebb volt, a szikrázó napsütés, és a szélcsend előre vetítette, hogy a táv teljesítéséhez komoly technikai tudásra lesz szükség. Miután a fő zsűri hajó, Dragan Penjalov „szélcsináló” elnökünk vezérletével, forgolódott az indításához megfelelő rajtvonal elhelyezéséhez, a futam kisebb dinamizmussal tudott elindulni, mint tegnap.

A második ellenörzőpontnál még egész jó tempóban, kerülték meg a Hr Baba isolated dangert. Délután további részében viszont -a két sziget megkerülése közben – a történelmi Hvar városa alatt elfogyott a szél. Sőt miután beesteledett, és kivilágították a Napoleoni várat teljes szélcsend állt be, ezért a mezőny harmada nem tudta befejezni a versenyt.

A verseny a mai nap, esős felhős időben, közepes északkeleti szélben folytatódik! A sailing racing maratoni napja, reggel 10 órai Palmezani ACI Marina kikötőjében tartott skipper értekezlettel kezdődik. Nagy várakozással állunk a mai nap elé.