A világ egyik leglátványosabb vitorlás versenye Magyarországon!

200 hajó, világklasszis versenyzők, elképesztő tempó, akció, lenyűgöző látvány – katamarán VB, az év sporteseménye! A Balatonfüredi Yacht Club, valamint a rendezvény főszponzora, a Groupama Garancia Biztosító jóvoltából újabb nagyszabású verseny megrendezésével kapcsolódhat be hazánk a világ vitorlás sport-elitjének vérkeringésébe. 2011-ben a vitorlás sport honi fellegvára, Balatonfüred ad otthont a hazánkban első ízben elstartoló katamarán világbajnokság mezőnyének.

„Az első Groupama Garancia Formula 18 VB 2011-es mezőnye a világ legjobb versenyzőit vonultatja fel, így nagy büszkeség és presztízs számunkra, hogy a Magyar Formula 18 Osztályszövetség külön kérésének eleget téve a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) rendezheti meg ezt a nagyszabású eseményt” – szögezte le Nagy R. Attila, a BYC elnöke.   „AZ F18-asok, vagyis katamaránok jellegükből adódóan sokkal gyorsabban, dinamikusabban mozognak a vízen, mint egytestű társaik, így a VB-re kilátogatók akció- dús, lendületes, és rendkívül izgalmas futamokra számíthatnak. A világbajnokságot emellett sokszínű és igényes programsorozat kíséri majd” – tette hozzá az elnök.

„A francia központú Groupama Csoport sportszponzorációjában a nyílttengeri vitorlássport támogatása kiemelkedő jelentőségű, ezért különösen nagy megtiszteltetés, hogy névadó szponzorai lehetünk ennek a nagy jelentőségű, látványos vitorlásversenynek, amely Magyarországon első ízben kerül megrendezésre” – mondta Yann Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója. „Bízunk abban, hogy az F18-as kategória tetszést arat majd a hazai közönség körében is, és az izgalmas versenyeket sokan követik majd figyelemmel, akár személyesen a Balatonnál, akár a híradásokon keresztül” – tette hozzá Yann Ménétrier.