Május 26-án helyi idő szerint 10 óra 18 perckor áthaladt a befutó vonalon a Mills 68-as Alegre (GBR) ezzel megnyerve a Rolex Capri Sailing Week keretein belül először megrendezésre kerülő Rolex Volcano Race kupát. A második helyért az éjszaka folyamán remekül taktikázó Wild Joe(HUN) harcol.

A győztes neve már ismert. És nem is meglepetés, hogy az Alicudi sziget mellé telepített célvonalon az Alegre (GBR) haladt át elsőként. A hajó paraméterei alapján eleve az esélyesek köré soroltatott, és ezt csak megerősítette a nemzetközi legénység néhány kiemelkedő neve is – Francesco de Angelis (ITA), Chris Main (NZL) és a navigator, Simon Fisher. (GBR)

A második helyért hatalmas közdelem folyik. A Wild Joe (HUN) az első magyar csapat a maxi yachtok világában nem kezdett túl bíztatóan. A rajtot követően a csapat még a hatodik-hetedik hely magasságában próbálta megtalálni önmaga ritmusát. A műholdas nyomkövető szerint a kezdetekben ezt nem túl sikeresen valósította meg. Ekkor az élen az Alegre (GBR) állt magabiztosan, mögötte hajózott a DSK Pioneer Investments (ITA). A harmadik helyért azonban a második napra már szoros küzdelem alakult ki az üldözők között. A Stig a @Robas és a Wild Joe egy darabig fej-fej mellett haladva közeledett a Stromboli vulkán felé. Az éj leple alatt azonban a Wild Joe elszakadt és megkezdte a felzárkózást a második helyen haladó vitorlásra.

A harmadik nap nekünk örömteli meglepetést okozott. A Wild Joe önmagára talált, mind a fedélzeten, mind a taktikában. A Wild Joe navigátora D’Albini András, aki „körül” a csapat hármas váltással megy. Az első váltásban Józsa Márton és Brett Perry (AUS) kormányoz váltva, és őket segíti Király Zsolti, Németh Áron és Galgóczi Tomi. A kettes váltás összeállítása: Kelemen Tamás és Hamrák Péter a kormánynál, Aklan András, Király Csabi és Lukács Csabi a kiszolgáló személyzet szerepében. A harmadik váltás kormányosai Goszleth Marcell és Vigh András, őket Adorján Csabi, Magyary-Kossa Zsolt és Pál István segíti. A Wild Joe a harmadik helyen közelítette meg a Stromboli vulkánt és némi kishajós furfanggal a második helyen hagyta el.  Meglehet, hogy nem mindig előny a kishajós tapasztalat, de most bejött. A srácok a vulkán kerülése során megelőzték az addig második helyen hajózó DSK Pioneer Investments (ITA) egységet, és a második helyről várják a folytatás.

Mivel az első hajó az Alegre már befutott, így a további szakaszok tétje Józsa Marciék számára nem kevesebb, mint a második hely megőrzése.  Várható befutásuk még a mai nap folyamán.

INFO:

www.wildjoesailing.com