Pénteken és szombaton zajlott a már hagyományosnak tekinthető, ötvenes cirkálóknak kiírt párosverseny.


Sajnos mivel több verseny is zajlott a hétvégén, kevesen választották ezt a versenyt a hétvégi időtöltésnek (pedig a párosversenynél nincs jobb edzés), viszont így is illusztris társaság jelent meg a versenyen.

Parti Szél

A 4 hajó péntek reggel egy flotta futamon harcolt a csoport beosztásért, majd a párosverseny futamai zajlottak a friss, 6-12 csomós északkeleti szélben.

Két round robin (mindenki mindenkivel) és a végén egy utolsó flotta futamot teljesítettek a versenyzők, így pénteken 9, míg szombaton 5 futamot sikerült rendezni. Bár a hajók tömege nem tette lehetővé az igazán közeli manőverek végrehajtását, a rajtoknál így is voltak igen szoros csaták a jobb helyekért.

szoros csata

Az idő végig kellemes volt, az előrejelzett zivatarok nem zavarták meg a versenyt se pénteken, se szombaton és a keleti szél mindkét nap kitartott. Sajnos a szombati utolsó túrafutamot, ami Tihanyig tartott volna, nem sikerült elrajtoltatni, így mindenki úgy ment haza, vagy a kenesei Bankár Kupára, ahogy tudott. Ennek ellenére mindenki nagyon jól érezte magát, a rendezők kitettek magukért, hiszen minden versenyző kapott pólót és a péntek esti fogadáson fenséges ízekkel szolgált a Szeremley Pince.

Vénusz II

A versenyt csak győztes futammal a Parti Szél nyerte, második lett a házigazda Vénusz II., harmadik a Scutamil-C, míg negyedik helyen a Bankó végzett.