A megszokott kultúrált körülmények, remek vendéglátás valamint kítűnő szélviszonyok várták a kalóz mezőnyt szombaton, Balatonfüreden. A hétvégén az Atomerőmű SE, a Koloska Marina és a Paksi Atomerőmű Rekreációs Központ rendezte az Európa Bajnokságra is válogató ranglistaversenyt

A versenyen 28 egység állt rajthoz, azonban néhány élvonalbeli egység sajnos nem nevezett. Jelenlétük biztosan még izgalmasabbá tette volna a dobogós helyekért folytatott csatákat. Az első napon megrendezett két futamon, az erős szél mellett a szokatanul nagy hullámokal is meg kellett birkóznia a mezőnynek. A vasárnapi folytatást pontegyenlőséggel, 1-1 futamgyőzelemmel, valamint 1-1 második hellyel várta a Fluck-Székely és a Varjas-Kutasy páros.

Az estét beárnyékolta a szomorú hír, „APUKA” elvitorlázott. A magyar vitorlássport mindig vidám, legendás alakja hagyott itt minket, azonban a sportágban elért eredményei, a közös élmények és sztorik, a festményei, valamint az általa készített vitorlák révén mindig közözttünk marad.

Vasárnap borús, esős időben várták a résztvevők a rajtot. A szemerkélő esőben, nehezen, parti halasztással indult a nap, azonban később 3 futamot sikerült teljesítenie a mezőnynek, az élénk nyugati szélben. Az utolsó futam döntött az élen, valamint a következő 3 helyezés esetén. A kora délutáni futam befejezéséig, a mindvégig nyílt és szoros versenyt, végül a BYC párosa nyerte a Vízügyi SC párosával szemben, azonban Szentpéteriék is az utolsó futamban vitorláztak a dobogóra.


hagi


Eredmények:

1.
HUN 8
Varjas Sándor
Kutasy László
BYC
1
2
4
2
-5
9

2.
HUN 205
Fluck Benedek
Székely Gyökösi Szabolcs
Vízügyi SC
2
1
6
1
-12
10

3.
HUN 91
Szentpéteri Zsolt
Hajdu László DR
Vízügyi SC/BYC
5
4
2
-14
2
13