A július 1-8. között megrendezésre kerülő F18 Katamarán Világbajnokság hivatalos névadó szponzora a Groupama Garancia Biztosító. Franciaországban évek óta a Groupama támogatja és segíti Franck Cammast világhírű trimaránjával.
A


francia vitorlázó 1994-ig Angliában élt, amikor megnyerte a Challenge Espoir Crédit Agricole versenyt. Matematikai és zongora tanulmányai után döntött úgy, hogy hivatásos vitorlázó lesz. 1997-ben, 24 évesen megnyerte a Solitaire du Figaro vitorlás versenyt, majd egy év múlva élete első trimaránját, a Groupama-t kormányozta. Annak ellenére, hogy későn kezdett el vitorlázni, jelenleg is az egyik legtehetségesebb versenyzője az ORMA osztálynak. 2007-ben ORMA bajnok, amit a Groupama 2-vel nyert. Szintén 2007-ben a Groupama 2-vel megnyerte a
Transat Jaques Vabretranszat


lanti


versenyt. 10 nap 38 perc, 43 másodperc alatt tette meg az utat Le Havre és Costa Rica között.

Nagy örömünkre sikerült Õt elcsábítani a Balatonhoz, hogy bepillantást nyerjen a várva várt esemény előkészületeibe, ezzel is emelve a verseny színvonalát.

Július 2-án reggel 8:45 és 9:45 között lehetőség nyílik a balatoni vitorlázó gyerekek számára, hogy személyesen is találkozhassanak a kiválósággal, ugyanakkor a Groupama Garancia jóvoltából ajándékokat is kapnak a résztvevő szerencsések.

Mivel szoros programját tartja ezért maximum 50 gyerek látogathat el hozzá, ezért e-mailben kérjük az előzetes jelentkezéseket melyek során az első 50 gyerek kap lehetőséget Franck Cammassal való találkozóra.

Jelentkezés:

byc@byc.hu

tárgyba beírni: Cammas

Sok sikert!


forrás: BYC.hu