Csütörtökön csak a star medal race-t sikerült megtartani, az viszont elég nagy nézettséget kapott, hiszen az összes többi osztály parton volt.


Tegnap a laser radiálnak 2, míg a standardnek és a starnak 1 futamot sikerült tartani a gyenge szélben.

Radiálban továbbra is Evi Van Acker vezet 3 ponttal a kínai Lijia Xu előtt és 8 ponttal Tina Mihelic előtt. Az első 5 viszonylag közel áll egymáshoz, így még bármi megtörténhet a pénteki medal race-en. Héjj Viki egy 3. és egy 14. helyezésének köszönhetően feljött az ezüst csoportban a 3. helyre, Karé Réka két 28. helyével a 28. helyre került.

Standardben Tonci Stipanovic vette át a vezetést, második a lengyel Jonasz Stelmaszyk, míg harmadik az osztrák Andreas Geritzer. 4. és 5. helyen két horvát áll, akiknek még szintén van esélyük az Európa-bajnoki cím megszerzésére. Berecz Zsombi 23. helyen végzett a tegnapi futamban, így a 28. helyen áll, míg Bakóczy Robi egy kiejtőt ment és így a 24. az ezüst csoportban.

kuporgás

Starban az utolsó előtti nap csak 1 futam volt, az is csak hosszú halasztások után. A két Fernando átvette a vezetést és 1 pont előnnyel érkeztek a medal racebe a görögök előtt. Harmadik helyen a japánok álltak, míg Tenke Tibor és Bezeréti Miklós a 10. helyen jutott a medal race-be.

A medal race-en rendkívül gyenge szél volt, a mancsaftok leeben kuporogtak. Tenkéék nem kapták el jól a rajtot és így sokáig nem tudtak arra menni, amerre akartak volna, de a kreuzbójához már a 4. helyen értek fel. Hátszélben megtartották a helyüket, míg a követező kreuzban a bal oldalt meghúzva is megtartották helyezésüket és végül egy szoros befutóban a negyedik helyen értek célba, ezzel megverve az oroszokat és így a 9. helyen zárták az EB-t. A futamot a két Fernando nyerte spanyolországból, 5. a görög, míg 3. a japán lett, így az első három sorrendje nem változott.

kuporgás

Péntekre megint gyenge szelet jósolnak, a laser és radiál medal race-ek, illetve 1-1 flotta futam lesz még megtartva, valamint a 49ernek kezdődnek a futamai.