….. a tókerülő-vihar jegyében. A tókerülés viharának felhői után a versenyzők minősítésének, vizsgáztatásának, oktatásának gondolatával átitatott ötletek gomolyognak-gyülekeznek a vitorlástársadalom egén. Előre szólok, az efféle dolog szart sem ér. Álljon itt állításom bemutatására (és minda-hányunk egészségére) egy fanyar rizlingfröccs ízű egyperces verbális karikatúra.

avagy: A minket minősíteni és oktatni vágyók, kik ellenőrök ellenőrzését ellenőrök ellenőreit ellen-ellenőrökkel ellenőriznétek, okuljatok ezen okkult oktalanságból!

Az inkák ősi jóslatához képest késtek kicsit, de 2021-ra az idegenek jelezték, meglátogatják a civilizálttá vált bolygónkat. A föld kormányával való találkozás színhelyéül Balatonfüredet jelölték meg, mint a civilizáció bölcsőjét. Mindenképp látni akarták honnan indult el a Magyar Csoda, mely mindössze egy évtized alatt virágzó bolygóvá tette a galaxis legelfelejtettebb lepratelepét.

A Magyarcsászár nem csoda hát félálomban forgolódott ágyában a nagy találkozás előtti éjszakán, a Föld Kormányzójaként szembe kellett néznie feladatával. Álomba ringó tekintete előtt (közvetlenül a rózsaszín pillangók hosszú sora után) leperegtek a siker-sztori állomásai, ezzel próbálta nyugtalan elméjét a történelmi találkozóra az idegenekkel felkészíteni:


2011:

A Versenyzői Jogosítvány bevezetése minden várakozáson felül jól sikerül.

A szabályokat most már jól ismerő, és a viharveszélyt helyesen mérlegelő versenyzők halk „Parancsolj kérlek!” és „Csak Ön után Uram!” szavakkal kínálják  egymásnak  a belső helyet; nyárra az óvózászlót leveszik a kötelező felszerelések listájáról, és a helyes mérlegelés elterjedésével feleslegessé válik a viharjelzés. Õszre a sikeren felbuzdulva rövid tanfolyamokon tanítják a börtönökben a törvénykönyveket; valamint az önkormányzatokban Az Élethelyzetek Helyes Mérlegeléséért c. gyorstalpaló tanfolyamot, mire beáll a jég fölszámolható mind a büntetés-végrehajtás, mind a panaszirodák.


2012:

Az ország gazdasága fellendül. Sikeres volt a „Nagy Törvénykönyv” c. , valamint a „Mikor mit és hogyan faktor” c. TV-sorozat. Megszűnik a feketemunka, a táppénzcsalás, a korrupció, a politikai ígérgetés, az állami vezetők döntési stratégiája tévedhetetlen, jóságos és célravezető mindenki örömére.

Emberöltő alatt széthordott pénzek kerülnek vissza az államkasszába megfejelve bőséges kártérítéssel. Törvényben kell 24 órában maximálni a naponta munkával tölthető időt.

Az ötlet pártolói közül egy rátermettnek tűnőt Magyarcsászárrá koronáznak a Balaton jegén.


2013:

A siker nem ismer országhatárokat! Az Euró bevezetés dátumának problémája huszárvágással megoldódik, mikor Európa megkísérli a Magyar Forint váltópénzeként elismertetni az Eurót. A környező államok után egész kontinensek kérik felvételüket a Megtanulttörvényunióba. A becsületesség és a kreativitás világjelenség; háborúk nincsenek, virágzik a föld gazdasága, rosszcsont etióp kölykök szalámirudakkal hajigálják egymást.


2014:

Párizs után Tokió , Oslo és London is felvételt nyer a Magyar Falvak Listájára. Az emberiség több évezredes álma, ami nem sikerült Mózesnek a Kőtáblával, Jézusnak a Bibliával, Szent Istvánnak Intelmeivel és Leninnek se Összes Művével az most egy egész kis füzetnyi tanfolyam révén révbe jutott. A bolygó felegyenesedett csúcsragadozójának kiegyenesedik a gerince, és fajszinten feléled a helyes mérlegelés ösztöne.


2020:

Balatonfüred egén napokig egy idegen űrhajó köröz „Jövőre Veletek Ugyanitt!” feliratot húzva maga után…

A Magyarcsászár mélyebb álomba merül a találkozás előtti hajnalon, tovább vonulnak álomra hunyt szeme előtt a siker-sztori képei, álmában másik oldalára fordul, csuklóját kellemes hűs- harmatos érzés nyugtatja. Ekkor felriad, hirtelen felül és fel is borítja a bilit, amibe eddig keze lógott…

A Magyarcsászár egykedvűen nézi a nedves kezén megcsillanó hajnali nap sugarát és sóhajt: „Most már minden mindegy. Még hogy Magyar Csoda!? Egy fenét!”

A 2020-as év az egyedüli igazság az egészből, egy napja vagyunk az idegenek földre szállása után. Micsoda balsors, hogy pont a „Magyarcsászár” személyi számát adta ki az idegenek számítógépének véletlengenerátora az „Emlék És Elmevizsgálathoz”. Az idegenek visszamentek, talán ezer évig sem adnak újabb esélyt az emberiségnek, úgy gondolták, hogy egy bolygó melynek akár egy tagja is komolyan gondolja, hogy a törvénytisztelet és a helyes mérlegelés gyorstalpaló tanfolyamon tanítva elérhető, az nem nyerhet felvételt az Intelligens Civilizációk Listájára.


Maci (Ursa Minor) 2011.07.20.