Az Emirates Team New Zealand érzi a legjobban az ütemet a kéttestűek világában, három mezőnyfutamot és egy matchracet követően.

A tegnapi nap három mezőnyfutammal indult, amely egyfajta kiemelésre szolgál a későbbi párosversenyzésre. A verseny hivatalos honlapján élőben adott futamok nem szűkölködtek izgalmakban, a rajtolás tempóját pedig még gyakorolnia kell Coutts-nak is, aki lekaszálta az új-zélandiakat.

A napot az első osztálykatamaránokkal megvívott match race koronázta meg. Mindenki árgus tekintettel figyelte a rajtterületre történő bevitorlázást, ám a nagy dialup elmaradt és a kevésbé útjogos Spithill sebességből mélyen Barker és az ETNZ előtt vitorlázott le. Ha nem változtatnak a szabályokon, akkor sokkal több lekeresztezés lesz a rajt előtti helyzetekben, mint egytestűben. Dean Barker ezután a rajtig védte a szélfelőli oldalt és a címvédő Oracle takarásban kényszerült rajtolni. Az is jól látszott és tudtutk eddig is, hogy a manőverek megölik a katamaránt, de néha itt is muszáj volt fordulni! A csíkos szélben végül sor került pár helycserére is, de végül az ETNZ csúnyán lelépte az amerikai csapatot, akik este újraértékelhették a zakót.

A nap meglepetés csapatai a Team Korea és a francia Energy Team, akik harmadik és negyedik helyen állnak.