A víz, gáz, villamos és hulladékhasznosítási ágazatok az épületgépészekkel kiegészülve olyan résztvevői közönséget alkotnak, amelyet minden rendezvényszervező megirigyelhet.

Több cég csapatépítő programnak tekinti a regattát és vannak, akik az éves vállalati rendezvényüket időzítik a versenyhez. Épületgépész vonatkozásban van egy partner a Magyar Épületgépészek Szövetsége, aki komplett szakmai programot szervez a versenyre. Összegezve elmondható, hogy a vitorlázás ürügyén összejön a közműves és épületgépész szakma színe java.Idén szeptember 2-án pénteken kezdődik a VI. ACO-FGF Közmű és Épületgépész Kupa a kenesei Balatonfői Yacht Clubban. Pénteken délelőtt és napközben elsősorban épületgépész szakmai programok lesznek, este indul a nevezés és regisztráció a vitorlásversenyre. Szombaton túraverseny lesz, majd a partra érkezést követően a Polgár Pincészet borkóstolója következik. Ezen a napon, déltől ötig bemutató jellegű modellvitorlás verseny lesz a rendezvénykikötőben, a Micro Magic hajóosztálynak. Késő délután vacsora és eredményhirdetés, majd móló party zárja a napot. Vasárnap kétfutamos pályaversenyt bonyolítanak a szervezők, amelyet a befutást követően értékelnek.

Sok csapat már leadta az előzetes nevezését, néhányan több hajót is indítanak. Nevezett a versenyre a Grundfos Hungária, a Vill-Korr, az Ép-Gép, az Ép-Gép M6, az ACO Magyarország, az FGF, a Fővárosi Gázművek, a Gienger, a Hajdú és Társai, az Észak Budai Zrt., a MÉGSZ, a Pannon Víz, a Merkapt, a Senk & Böhning, a KVG, a WILO, a BWT és a Zolanit. A nevezési határidő szombaton 9 óráig nyitott, így még további résztvevők várhatóak.A verseny főtámogatói az ACO Magyarország és az FGF. A versenyt támogatja a Grundfos Hungária, a WILO, a BWT, a Gienger, a Suunto, a Feketevölgy Panzió, az iWant, a Fritz Segel, a Hanse és a WIA.

Versenykiírás:

http://www.kozmukupa.hu/index.php?page=2

Nevezés:

http://www.kozmukupa.hu/index.php?page=4

Facebook:

http://hu-hu.facebook.com/event.php?eid=155004337891473


Forrás: Leiner András