Nizzában a második napon tartotta a frontot a Red Bull az Extreme 40-esek csatájában.

A második napon korán rajtolt el a 11 hajós mezőny, hogy kihasználják a part felöl fújó észak nyugati gradiens szelet. Ainslie és az Oman Air is magára talált, be is húzta az első futamot. A negyedik futamban a Red Bull és az Alinghi ért be fej-fej mellett, szórakoztatva kellőképpen a parton serglőket. A Luna Rossa is feljavult három első hellyel. Délután újabb négy futamot toltak le a versenyzők torkán, amelyből a Red Bull jött ki a legjobban. A mai első futamra délután került csak sor, egészen partközelben. A

GROUPE EDMOND DE ROTHSCHILD

összetettben az élre ugrott, mivel a Red Bullt, az Artemist és a Luna Rossat is DNF-re pakolta. A második futam is a minipályán került megrendezésre. Az Artemis feltámadt és nyert, illetve érdekes, hogy a kiwik is kezdik összeszedni magukat és egyre feljebb másznak összetettben. 14 futam után az első és az ötödik között csak 7 pont van, így bármi előfordulhat még.

A versenyt élőben közvetítik fenti linken még egy kicsit, de sajnos a hang kritikán aluli minőségű, szóval aki nézné, az kapcsolja be alá a Kossuth Rádiót. Azért jó szórakozást mindenkinek.

Közben megjavult a hang, franciások előnyben!


Fotó: Lloyd Images