Ma a Laser Radiálos és RS:X szörfös hölgyek, valamint a Finnesek és a férfi 470-esek kezdték meg a világbajnoki futamokat a perth-i világbajnokságon, ahol a versenyzők az olimpiai kvalifikációért is hajtanak.

„Napsütésben, mérsékelt és ingadozó szélben zajlottak le az első futamok. A gyenge tengeri szél csak ritkán fújt 10 csomósnál erősebben, így a levegő is meleg volt: 34 fok.


Legkorábban a Laser Radiálos hölgyek kezdtek. A Parmelia pályán két csoportban versenyeztek, összesen 102-en. Az egyik csoportban a belga Evi Van Acker mindkét futamát megnyerte, így ő vezeti az összetett listát. A másik csoportban pedig az esélyes holland Marit Bouwmeester bizonyult a legjobbnak egy első és egy harmadik hellyel. Héjj Viki 49. és 51. helyet ért el.

A Center pályán Női szörfben a gyenge szél miatt halasztással kezdődött a nap. Az izraeli Korzits, a brit Bryony Shaw és az olasz Laura Linares viszik a prímet két kínai versenyzővel a nyomukban. Feltűnően gyengén ment a spanyol Blanca Manchonnak (2010-ben a Rolex ISAF Év Vitorlázója), aki egy 19. és egy 23. hellyel mindössze a 46. Sajnos Detre Diának sem volt jó napja (24., 26.), amint Cholnoky Sára (31., 30.) sem váltotta ma meg a világot.

Finnben a már biztos olimpiai résztvevő, háromszoros olimpiai bajnok Ben Ainslie kétszer is leiskolázta a mezőnyt a Leighton pályán. Mögötte Rafael Trujillo (ESP) és Zach Railey (USA) következnek. Beliczay Márton (28., 28.), Pál Gaszton (29., 29.) és Hirschler Richárd (35., 31.) helyeikkel a 72 hajós mezőny utolsó harmadában vannak.

470-esben finn, holland és japán párosok vannak a dobogón két futam után.

EREDMÉNYEK 2 futam után:


Laser Radial


RS:X Női


Finn


470

Holnap az első rajtok ismét 12 órakor lesznek (magyar idő szerint hajnali 5 óra).” – jelenti a hunsail.hu


Forrás: hunsail.hu