Kombinált verseny az sípályán, majd a magyar tengeren

Más országokba megszokott a vitorlázás kombinálása más sportokkal. Ezúttal a vitorlás berkekben jelentkező igényekre válaszolva egy különleges verseny kerül megrendezésre.Az első áprilisi hétvégén az ausztriai Murauban síben futják első futamukat a versenyzők, majd pár héten belül a Tavaszi Regatta keretein belül Balatonkenesén szállnak hajóba. Az összetett eredmény pontrendszerét Litkey Farkas dolgozta ki.

A versenyre egyénileg kell nevezni, és az értékelés is e szerint történik. A verseny egy 3 futamos óriás műlesiklásból és a Tavaszi Regattán futott eredményből áll. Megindulhat a taktikázás, lehet számolgatni, hogy ki hogy síel, ki hogy vitorlázik. A verseny hivatalos weboldalán már meg is indult a nevezés és december végéig igen kedvező, barátinak mondható szálláslehetőség is foglalható a kreischbergi hétvégére.

„Szinte minden vitorlázó tud síelni és sokan közülük komolyabb szinten is űzték vagy űzik a sportot. Jómagam vettem már részt hasonló eseményen, ez mindig nagyon izgalmas és egyben baráti. Érdekes lesz majd nézni az ifjú titánokat, ahogy összecsapnak a rutinos vitorlázókkal. A pontrendszert úgy dolgoztam ki, hogy nincs előre lefutott játszma. Remélem minél többen összejövünk és igazán jó hangulatú versenyt sikerül rendezni” – nyilatkozta Farki.

Az eseményt a Vitorlás Szövetség hivatalos öltöztetőjeként is szereplő Dockyard üzletek karolták fel, ők biztosítják a megfelelő hátteret a lebonyolításhoz. Az előnevezés a

www.dockyard.hu/verseny

oldalon már elkezdődött.






Dockyard Ski&Sail Challenge sí-és vitorlás verseny


Murau, Kreischberg (Ausztria) és Balatonkenese


2012. március 31.-április 1.


2012. április 28-29.


Jelentkezés, versenykiírás és kedvezményes szállás:

www.dockyard.hu/verseny