Gyapjas Zsombor nyerte a 19. Trofeo Marchello Campobasso nemzetközi OPTIMIST versenyt Nápolyban,

ahol huszonöt ország, kettőszázharminckilenc versenyzője állt rajthoz január első napjaiban.

Zsombor egy ötödik, második és két első hellyel utasította maga mögé a svájci, spanyol, holland, olasz üldözőket, hogy csak pár jelentősebb, jó felkészültségről árulkodó ellenfelet említsünk. A verseny megnyerésének érdekében igen fegyelmezetten, alapvető stratégiai szabályok betartásával vitorlázott, sokszor olyan taktikai elemeket használva (pl. rajtnál), melyek igazi fejlődést, előrelépést jelentettek számára. Zsombor a Mali Losinjban megszerzett fölényes győzelmével (2011. nov. három első hely) már bizonyította, hogy képes az állandó teljesítményre, mostani eredménye ezt a tényt tovább erősítette. A rá jellemző csendes szerénységgel fogadta a Savoia Yacht Club nagyszabású díjkiosztó ünnepségének elismerő gratulációit és vette át a megérdemelt kupákat.

A versenyen részt vett még további négy magyar optimistes is. Tenke Áron szintén fegyelmezetten és következetesen vitorlázva tizenhetedik lett, ami „újoncként” nagyon szép eredmény. Tóth Levente ugyancsak szép teljesítményt mutatva vitorlázott, ám egy OCS beárnyékolta eredményét. Ötvenharmadik lett. Erőss Loránd ingadózó teljesítményével az ötvenötödik helyen végzett. Nyolcadik, tizenhatodik helyei biztatóak a jövőre nézve. Roznár Katalin tudása alatt vitorlázva százhuszonegyedik lett. Biztos vagyok benne, hogy látunk még tőle szép eredményt.

A csapat hivatalos kísérője Gyapjas apuka volt, aki nagy szeretettel segítette a csapatot és a volán mögött ülve rótta a kilométereket. Első alkalommal volt velünk szülői „szurkolótábor” a Roznár szülők és Tenke Áron anyukája, Éva személyében. Mindnyájuknak köszönjük a lelkes és figyelmes gondoskodást!

Remélem a következő egy évben sikerül úgy felkészülnünk, hogy a mostani eredményhez méltóan vehessünk részt a 20. Marcello Campobasso Trofin.