Előző héten csütörtöktől zajlott Splitben az olimpiai hét és horvát bajnokság, melyen népes magyar csapat szerepelt

Az olimpiai hajóosztályoknak rendezett regattát nagy számban szokták magyarok látogatni, hiszen ez az első közeli verseny, ahol a versenyzők megmérettethetik magukat a hosszú téli felkészülés után.

A versenyző 6 osztály 2 pályán versenyzett, az egyiken a 470, Laser és Laser Radial, míg a másikon az RS:X, a Star és a Finn osztályok voltak.

A verseny első napján viszonylag eleinte 10 csomó körüli északnyugati szél fújt, majd fokozatosan gyengült a délután folyamán. A laser és a radiál kivételével minden osztálynak sikerült 2 futamot rendezni.

Berecz Zsombi állt a legjobban a magyarok közül, aki a második helyen zárta a napot, az igen komoly neveket felvonultató 50 fős Laser mezőnyben.

Második nap már több szél fújt, 15-20 csomó közötti észak-keleti, amiben sikerült bepótolni az elmaradt futamokat is.

Magyarok közül Pál Gasztonnak sikerült a legjobban a napja, hiszen egy harmadik és egy első hellyel feljött a második helyre a 11 fős mezőnyben.

A harmadik nap szinte ugyanaz a szél fújt, csak a délelőtti órákban jóval erősebb, olykor 35 csomós is, így halasztással kezdődött a nap. Azonban később a szél legyengült 20 csomósra és így újabb két futamot sikerült megrendezni minden hajóosztálynak.

Vasárnap a változó irányú gyenge szélben már nem tudtak futamot rendezni, így 6 futam után hírdettek eredményt.

Magyar eredmények:

Laser Standard: Berecz Zsombor 10. 50 indulóból.

Laser Radial: Karé Réka 14., Hunfalvy Péter 15., Héjj Viktória 34. 38 indulóból.

Finn: Pál Gaszton: 4, Hirschler Richárd 6. 11 indulóból.

470: Margitics Botond-Serke Áron 6., Gyapjas Balázs-Kovács Máté 7., Győrffy Bálint-Lillik Ákos 9., Péch Fanni-Héjj Eszter 11. 15 indulóból.


Eredmények




A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: sosw