Nyári Gyula jelenti Barcelonából!


Első nap Barcelonában az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyen.

Magyar színek képviseletben női párosunk Pech Fanni – Héjj Eszter. A lányok világranglista helyezése 120.  es csak az első 20 nemzet jut ki az olimpiára, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy garantált kijutásért 100 helyet kell javítani, de legálabb 90-et.

Első nekifutásra ez lehetetlenre vállalkozás, de szó nincs róla, hogy nem lehetséges, így ennek fenyőben taktikakent úgy döntöttünk, minden futamban, mindent egy lapra teszünk fel.

A lányok az első futam fekete zászlós rajtjában leeben ragyogóan indítottak es a megbeszéltek szerint rövid időn belül kifordultak majd lekereszteztek az egész mezőnyt.

A gps-s nyomkövető az interneten egy kis gondolkozás után kiírta, hogy a HUN-1286 az 1. helyezett.

Hurrá! Nyomatni a jobb oldalt es ha… Na itt álljunk meg! Soha nincsen ha. Most a sors fintora közbeszólt. A cirkálószakasz utolsó harmadában egy laza balos szélforduló. 145 fokról 70 fokra. Ezt meg a legprofibbak sem tudjak kivédeni, főleg nem egy szakasz végjátékában kiszorulva a jobboldalon vezető pozícióban. GPS korrigált HUN-1286 utolsó előtti.

Ezt a pechet! Nincs mit tenni lehet kullogni a többi után. Az első futamban így nagy küzdelem után 54 indulóból 42-ikek lettek.

Majd holnap! Ugyanígy. 19-re lapot! Be kell jönnie!

A férfiaknál Györffi-Lilik kettős másik pályán versenyzik melyet nem tudunk csak az internetről figyelemmel követni!


2.nap 2-3-4 futamok

Az előrejelzések alapján 30-40 cm magas hullámok, es 2-3 Beaufortos szél.

Most a nap végén, ezt a vonatkozó viccet kellene elsütni, a kedves meteorológus hölgynek, hogy határidő elfogadom. Ugyanis jó másfél méteres hullámok 20-24 csomós szel.

Mivel sem súlyban sem gyakorlatban sem erőben a lányok nem a nemzetközi átlag vagy a feletti kvalitásokkal rendelkeznek, így hamarosan el is szálltak a vermes remények. Ugyanis jóval lassabban haladva mint a többiek teljesen érdektelen, hogy merre megy az egység.

Minden futamban a mezőny utolsó negyedében végeztek, így négy futam után az aranycsoportba kerülésüknek csak matematikai esélyei maradtak. Sajnos.

Üdvözlettel,

Nyári Gyula

szakmai tanácsadó



Eredmények