Volvo Ocean Race – a helyzet fokozódik.

Hiába vezetett magabiztosan pár szakasszal korábban a Telefonica csapata a Volvo Ocean Race összett versenyében, nagy előnyük 7 pontra zsugorodott és ellenfelei javuló teljesítménye okkal rémiszgetheti Iker Martinez csapatát. A spanyolok sorjában a harmadik kikötői futamon véreztek el és lettek utolsók. Ráadásul az utolsó két in-port futamon vezető helyről buktak. Persze nem kell még temetni őket, hiszen ezekért a futamokért mindössze csak a rendes, óceáni szakaszokért járó pontok hatoda jár, de azért sok kicsi sokra megy mondás most is igaz, amit leginkább a francia Groupama csapatának teljesítménye igazol.

Vasárnap késő délután úgy vágtak neki a Miami – Lisszabon szakasznak a csapatok, hogy az első helyzettet csak 14 pont választotta el a negyediktől. Mivel 30 pont jár a győztesnek, 25 a másodiknak és így tovább, ezért a Puma, a Groupmama és a Camper is erősen veszélyezteti a Telefonica első helyét.



Kritikus lesz az első 48 óra – szinte egyöntetűen ez a véleményük a csapatoknak.A rajtot követően a nagyon gyenge szélben a Golf-áramlat segítette a csapatokat északi irányban az első szeles front felé, miközben kisebb trópusi viharokra alapozzák a csapatok a szakasz elején sebességüket.

A rajt után az Abu Dhabi jött el a legjobban, de az extrém gyenge szél tartogatott még pár helycserés támadást az első órákban. A Telefonica hátrakeveredett, de később vezetett. Jelenleg a helyezkedéssel vannak elfoglalva a csapatok, miközben még csak 6 mérföld választja el a hatodikat az elsőtől.


Fotó: PAUL TODD/Volvo Ocean Race