Az Abu Dhabi csapata nyerte a Miami-Lisszabon szakaszt.

Ian Walker csapata már nem nagy rúg labdába a VOR idei kiadásán, mert szakaszgyőzelmük ellenére hatalmas a hátrányuk a negyedikhez képest is, míg a Sanya annyira le van maradva mögöttük, hogy szinte esélytelen az arab hajó visszacsúszása a hatodik helyre. Így két szakasszal és három kikötői futammal a verseny vége előtt, valószínűleg már nemigen lesz változás az ötödik és hatodik helyen, bár matematikailag még 78 pontot is szerezhet az összes futamot megnyerő hajó.




fotó: Nick Dana/Abu Dhabi Ocean Racing/Volvo Ocean Race

A francia Groupama csapata csak rövid ideig állt az élen ebben a szakaszban. A Golf-áramlat elhagyása után nem úgy alakultak a dolgok, ahogy sokan elképzelték és hullámvasút játék kezdődött a pozíciókban. A helycserés támadásból jött ki a legjobban az Abu Dhabi, de a végső több napos keleti rohanásban a franciák visszaküzdötték magukat és meg is szorongatták a szakasz-győztest. Ugyan győzni nem tudtak, de a második helyért járó 25 pontot begyűjtötték  és a Telefonica újabb gyengébb teljesítménye a francia csapatot repítette az élre az verseny összetettjében.

A negyedik-ötödik helyért vívott belassult párosversenyt a Telefonica és a Camper. A Telefonica támadott hátulról és végül be is darálta a legyengült szélben a spanyol-új-zélandi csapatot.

A Groupama három ponttal megy a Telefonica előtt. Ken Read és a Puma 9 pont hátrányban van a spanyolokhoz képest, míg a Camper is versenyképes, hiszen csak 21 pont a hátránya az élenállótól.

A verseny állása:

http://www.volvooceanrace.com/en/scoreboard/rdc.html

Június 9-én folytatódik a verseny a lisszaboni kikötői futammal.


Fotó: PAUL TODD/Volvo Ocean Race