A rajtot követően próbálunk időről időre új hírekkel szolgálni a versenyt illetően.

A 7:00-as reggelit követő kormányosi értekezleten a versenyt alapító Fa Nándor köszöntötte az induló versenyzőket, majd kihajózott a mezőny. A 9:00 órás rajt rendben lezajlott.


Aktuális sorrend:


http://www.szolovitorlazas.hu/keszthely-kenese-szolo-2012-versenyzok-online-nyomkovetese-tracking/


Időjárás


A Galériában folyamatosan frissülnek a képek

10:40 Határozottam vezeti a mezőnyt a Fahajó, Code8, Nelson triumvirátus.

Kis lemaradással félvízen követi őket a Kolibri, Black Magic, Fram, a Tintahal és északabbra a Déli szél, majd a Pingi.

A Sámán, Skippi, Generosa és a Bezzeg cca. 5km/h-val kisebb sebességgel halad a mezőny végén Szigliget magasságában.

12:00 A Fahajó továbbra is vezet és kicsit elhúzott az üldözőbolytól. Második helyen a Nelson, harmadik helyen a Kolibri, míg negyedik helyen a Code8 áll, de nagyon szoros a verseny. A mezőny eleje nemsokára eléri Földvár vonalát.

12:45 A

z élmezőny már Zamárdi vonalában. Első még mindig a Fahajó, nem sokkal lemaradva a Nelson, míg harmadik helyen a Code8 és negyedik a Kolibri, aki most hagyja el a rév vonalát. A mezőny vége most jár Boglárnál.


13:10

A csövön átért már az 5. Déli szél és a 6. Pingi. Az első 4 hajó az északi part felé tart, a Fahajó és a Nelson már Csopak előtt, nem sokkal lemaradva a Code8. A Kolibri az apátság vonalában Füred előtt szintén az északi part felé halad, kissé lemaradva az első háromtól.



13:25

Az első két hajó most hagyta el Alsóörs vonalát. Hogyha Fa Nándor nem hibázik nagyot, akkor övé a győzelem. Varga Lajosnak most nagyon okosnak kell lennie, hogy innen győzni tudjon. A Code8-nak már valószínű nem lesz beleszólása az első 2 hajó küzdelmébe, stabilan a 3. helyen áll. A Kolibri lemaradt, a 4. hely nagy valószínűséggel az övé lesz. Nagy a csata az 5. helyért a Déli szél és a Pingi között, előbbi a nevéhez méltóan dél felé nyitott, míg utóbbi észak felé próbálkozik. Eközben már a 7-8. helyen átért a csövön a Zerge és a Tintahal. A mezőny vége most éri el Szemes vonalát.





14:10

Fa Nándor az 1. helyen futott be Kenesére a Fahajóval, mögötte Varga Lajos a Nelsonnal őt pedig Rick Gergely követi a Code8-cal, bár ő csak most fogja átszelni a célvonalat. 4. helyen nagy valószínűséggel a Kolibri fog beérni. A mezőny nagy része még csak most halad át a csövön, az utolsó pár hajó pedig még Szemes magasságában van.







18:00







Eddigi befutottak:







1. Fa Nándor- Fahajó (8M)







2. Varga Lajos- Nelson (8M)









3. Rick Gergely- Code8 (8M)






4. Fazekas László- Kolibri (8M)










5. Fináczy Péter- Déli szél (8M)










6. Ormándlaki Áron- Tintahal (10M)





7. Dr. Bölcsvölgyi Tamás- Pingi (10M)


8. Matlaszkovszky Miklós- Márta Mária (8M)


9. Simon Tamás- Black Magic (10M)


10. Nagy Albert- Fram (10M)


11. Szakonyi Csaba- Taxi (10M)


12. Soponyai Géza- Fantom (10M)


Fotó: szolovitorlazas.hu



Forrás: szolovitorlazas.hu