Július 20-22-én, hetedik alkalommal kerül megrendezésre Balatonvilágoson, a Club Aligában, az OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és VOLVO Nagydíj, az igazságszolgáltatásban hivatásukat gyakorlók vitorlásversenye és társasági eseménye.

A meghatározott célközönség számára rendezett, emelt színvonalú regatták közül is van néhány kiemelkedően népszerű rendezvény, ezek közé tartozik az Ügyvéd Kupa. Az ügyvédek, bírák, ügyészek és az igazságszolgáltatás, a közigazgatás egyéb területein dolgozó jogász szakemberek, évente megrendezésre kerülő sporteseménye, a társasági eseményként is nyilvántartott regatta.



A jogászok és a vitorlázók meglepően gyorsan találtak egymásra, hiszen az egyébként is ezt a sportot űző résztvevők mellett, jelentős azon indulók száma, akik kifejezetten erre az eseményre csatlakoznak egy egy sikeres balatoni vitorlás csapathoz. A tó leggyorsabb vitorlásai rendre megjelennek a versenyen, általában ügyvédi irodák színeiben versenyezve. Nagyon népszerű az „Ügyvéd a kormánynál” díj, mellyel a szervezők a leggyorsabb ügyvéd által irányított hajót és kormányosát díjazzák.



Július 20-án, pénteken délután 14 órától fogadják a szervezők a versenyre érkezőket Balatonvilágoson a Club Aliga üdülőközpont vitorláskikötőjében. Pénteken három órától indul az első regatta program a D-One nyílt nap és bemutató, mely másnap szombaton folytatódik. A hagyományos pénteki labdarúgó gála 16 órakor kezdődik. 17 órától lehet regisztrálni és nevezni a vitorlázóknak kialakított versenyirodán. A labdarúgó gála és a pénteki versenyadminisztráció után indul a Chivas Regal party a Retro Presszóban.



Szombaton reggel 8 órakor nyit a versenyiroda és fél tízkor lesz a kormányos értekezlet a nagy rendezvénysátorban. Pontban 10 órakor rajtol az első modellvitorlás futam a nyugati mólószár strand felőli oldalán. Az RC hajókat 16 óráig lehet megcsodálni versenykörülmények között, majd ezt követően az érdeklődőknek lehetőségük lesz kipróbálni a modellvitorlázás élményét. Tíz órától a Seiko saját standján várja a játékos kedvű órakedvelőket. Délelőtt 11 órakor rajtol az Ügyvéd Kupa túrafutama. A versenyt követően, körül-belül 14 órától Raffica élményvitorlás program lesz a nevezéskor jelentkezőknek. Három órától a villányi Polgár Pincészet borkóstolója kezdődik. Fél ötkor a rendezvénysátorban kerül sor a Compass tombolára, majd öt órától lehet vacsorázni. A vacsorát követően a Helló Kids zenekar és Árpa Attila közreműködésével indul a díjátadó gála. Este Chivas Regal party zárja a szombati rendezvénynapot.

Vasárnap az Ügyvéd Kupa pályafutama lesz, szintén 11 órai rajttal, melyet fél tízkor kormányos értekezlet előz meg. A pályafutam eredményhirdetése a befutást követő egy órán belül lesz a rendezvénysátorban.


A rendezvény támogatói:

OTP Private Bankink, Volvo Autó, Chivas Regal, Nespresso, Seiko, Polgár Pincészet, Musto, Fritz Segel, Bikedoktor.hu, El Yacht, VanNet


Fotó: Leiner András