2012. augusztus 1-je és 5-e között a KMPVSE rendezésében zajlott a Nautic Országos Bajnokság Balatonkenesén. 17 egység, 116 versenyző küzdött a bajnoki címért.

Izgalmas, kihívásokkal teli versenyt követően 5 futam után Soponyai Géza és csapata a Fantom lett a bajnok, az ezüstérmesek Litkey Farkasék lettek a Kicsim egységgel, a bronzérmes csapat pedig a Király László kormányozta Oxygén lett.



Az első versenynapon nem sikerült érvényes pályafutamot rendezni, de a kiírásnak megfelelő éjszaki túrafutamot sikeresen teljesítette a mezőny. Közvetlenül naplementekor 20:15-kor rajtoltak el az egységek. A hosszú és fárasztó futamon a keleti medencében Balatonkenese-Siófok-Balatonfüred-Balatonkenese pályán vitorláztak a csapatok. A győzelmet a Soponyai Géza kormányozta Fantom szerezte meg, hajnali 3 óra 3 perckor futott be, az Oxygén Király Lászlóval a második, Böjthe Richárddal a Kicsim pedig a harmadik lett.

2012. augusztus 3-án, pénteken három pályafutamot vitorláztak a csapatok. Parti halasztással indult a nap, 13:00 óra után mentek ki vízre az egységek. Délután három sikeres futamot vitorláztak a csapatok, a nap győztese egyértelműen a Boros Ernő kormányozta Mahi Mahi volt, két első és egy második hellyel, négy futam után a harmadik helyen állnak. A taktikusan vitorlázó Fantom Soponyai Gézával jelenleg vezet az összetettben, a Kicsim Litkey Farkassal a kormánynál a második helyen áll.



A Nautic OB utolsó versenynapján egy kis gyenge szeles futamot sikerült rendezni a 4-5 csomós ÉNY-i szélben 15 egység állt rajthoz, a Fantomnak és a Litkey Farkas kormányozta Kicsimnek már nem kellett levitorlázni az utolsó futamot, mert már így is biztosított volt az első ill. második helyük. A dobogó harmadik fokáért azonban még éles küzdelem folyt. Mivel a kiírás szerint a túrafutam nem kiejthető ezért jó néhány egységnek sok múlott még ezen a futamon. Futamgyőztes és egyben bronzérmes lett Király Lászlóval az Oxygén. A remekül versenyző Mahi Mahi Boros Ernőékkel sajnos lecsúszott a dobogóról, a kiírás szerinti kiejtők miatt, de vastapsot kaptak a díjátadón! Gratulálunk a Nautic osztálynak a sportszerű versenyzésért!


nauob2012vegeredmeny.pdf


Fotó: Leiner András