Szeptember első hétvégéjén a Balatonfői Yacht Clubban rendezi az LVE, a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupa elnevezésű vitorlásversenyt, mely egyben fontos társasági esemény is a víz, gáz, villamos és hulladékhasznosítási ágazatokban és az épületgépész szektorban működő cégek számára.

A rendezvény társszervezője és szakmai partnere, a Magyar Épületgépészek Szövetsége, akik évek óta az esemény pénteki szakmai napját töltik meg tartalommal. A szakmai nappal háromnaposra bővülő regatta program a vitorlázáson túl természetesen tartogat érdekességeket és izgalmakat egyaránt. Pénteken és szombaton is lesz Land Rover ügyességi vetélkedő, Jaguar tesztvezetés és esténként Chivas Regal party. Szeptember 1-én nem csak a nagyhajók versenyeznek majd, modellvitorlás verseny és bemutató színesíti a szakmai regatta látványosságait. A szombati túrafutam után Raffica élményvitorlázás és El Yacht, Elan 310 hajóbemutató, tesztvitorlázás következik. A vacsora után és az eredményhirdetést megelőzően kezdődik a Compass tombola, ahol Musto, Fritz Segel, FGF és ACO ajándékokat sorsolnak ki a nevezéskor regisztráló versenyzők között. A Közmű Kupa szombati futamának egyedi, iparművész által készített díjait a névadó Grundfos ajánlotta fel. A Seiko, a Közmű Kupa legjobb kormányosát díjazza egy mechanikus automata szerkezetű sportos karórával. A verseny söre, az Osjecko Pivo lesz, melyet minden résztvevő megkóstolhat. A versenyzők vendéglátásáról a Balaton egyik legjobb konyhája a Balatonfői Yacht Club étterme gondoskodik.



A szombati versenynapon túraverseny lesz, melyet abszolút befutási sorrendben és yardstick osztályokban értékelnek a szervezők. Vasárnap egy pályafutam lesz a yardstick osztályok részére. Tavaly 28 cég versenyzett 37 hajóval a Közmű Kupán amire idén is jó esély van, ha az előzetes nevezések számát nézzük.




Információ és nevezés:


http://www.kozmukupa.hu/


Versenykiírás:


http://www.kozmukupa.hu/index.php?page=2


Képek a tavalyi versenyről:


http://www.compassmagazin.hu/galeriak/vi-aco-fgf-kozmu-kupa.html


Film a tavalyi versenyről:




Forrás: Compass Magazin