A Sonnenschein Kupa főtámogatója az Erste Private Banking

Balatonkenese, 2012. szeptember 4. – Biztosan új bajnokot avatnak idén az egyik legelegánsabb nagyhajós osztályban, a Dragonok között. Az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokságot, amelyen a legjobb csapat a Sonnenschein vándorkupa tulajdonosa lesz, idén szeptember 5. és 9. között rendezi a Kenese Marina-Port VSE és a Magyar Dragon Szövetség Balatonkenesén.

„A verseny a Dragon osztály legfontosabb hazai versenye, és a Kenese Marina-Port már több nagy Dragon regattának adott otthont, így a két évvel ezelőtt rendezett Európa-bajnokságnak is” – indokolta a helyszínválasztást Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke. A dragonosok idén őszre tették a korábban mindig júniusban rendezett versenyt, aminek elsősorban az volt az oka, hogy a csapatoknak több idejük legyen a felkészülésre.



Sajnos a kedvezőtlen gazdasági körülmények az osztály aktivitását is csökkentették, így a szervezők mintegy 15 induló hajóval számolnak a versenyen. Lukáts Ákos és csapata idén nem áll rajthoz, így a megüresedő bajnoki trónnak több várományosa is van. Az esélylatolgatások élén két, nemzetközileg is aktív csapat áll: Gömbös Lóránd és Jampec nevű hajója valamint Kis-Szölgyémi Ferenc és a Hanni között dőlhet el a küzdelem. A dobogóra várják még Tenke Pétert, aki két évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon is igen jól szerepelt, de az erős középmezőnyből még sokan odaérhetnek.

Az osztály hagyományaihoz tartozik, hogy külön díjazzák a klasszikus, 1973 előtt fából épült hajókat, ezek között a Nemecsek és a Yorikke is pályázhat az első helyre.



A vasárnapig tartó rendezvény főtámogatója az osztályt évek óta segítő Erste Private Banking, amely a 2010. évi balatonkenesei Dragon Európa-bajnokság névadója is volt. Összesen kilenc futamot terveznek, az első rajtra kedvező időjárás esetén szerdán 14.00 órakor kerül majd sor. Szombaton a főszponzor vendégei is csatlakoznak a versenyhez, akik egy élvezetes napot tölthetnek el a Kenese Marina-Port kikötőjében, és a nap végén egy VIP-futam erejéig kipróbálhatják ezeket a versenyvitorlásokat is.


Fotó: Mag Andi