Olimpiai bajnokok, sztárok és turisztikai szakemberek egy hajóban!

Szeptember 22-én, Balatonfüreden ismét elstartol a Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta a turisztikai szakma legfontosabb sport-turisztikai eseménye, amely egyben a Balaton egyik legnagyobb szezonzáró eseménye is.

A szakma képviselői azonban ezúttal nemcsak egymással, hanem a szallas.hu válogatott sztárokból álló „celebhajójával” (Görög Zita – modell, Király Linda – énekesnő, Nagy Adri – énekesnő, Mádai Vivien – az RTL Klub műsorvezetője, Erdőhegyi Brigitta – énekesnő), valamint egy olimpiai bajnokokból álló „olimpikonhajóval” (Szabó Gabriella, Kökény Roland, Dombi Rudolf, Csipes Ferenc, Horváth Gábor) is összemérhetik vitorlázó-tudásukat. Az esemény kísérőrendezvényeire a nagyközönséget is várják!

A Turisztikai Menedzserek Szövetsége (TMSZ) által szervezett versenyre – amelynek fővédnöke ezúttal is Litkey Farkas, tízszeres kékszalag győztes vitorlázó – már több mint 30 turisztikai vállalkozás nevezett. A szállodák és utazási irodák mellett a Magyar Turizmus Zrt., valamint a turisztikai kormányzat szakpolitikusai is részt vesznek az eseményen.

A verseny a reggeli szabadedzéssel kezdődik, amelyet a délelőtti túrafutam, majd a délutáni pályafutam követ. A szervező TMSZ nem csupán a versenyzőkre gondol, hiszen napközben a parton – a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu*** területén – folyamatos, ingyenes felnőtt- és gyermekprogramok várják azokat is, akik csupán nézőként vagy kísérőként kívánnak részt venni az eseményen. A szerencsés vendégek még motorcsónakkal is cikázhatnak a vitorlások között!

Horváth Gábor, olimpiai bajnok, a TMSZ sporttagozatának vezetője elmondta, hogy a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva több televízió és rádió jelezte részvételi szándékát, így ezúttal „médiahajót” is indítanak. A futamokat 18.00 órakor az ünnepélyes díjátadó követi, este pedig fergeteges bulival zárja a napot a BEST OF zenekar (Rákóczi Ferenc, Buza Sándor, Garami Gábor és Balázs, Büdi Szilárd), valamint DJ Váczi Feri.

A Regattáról bővebb információt a

www.turizmusregatta.hu

oldalon találhatnak az érdeklődők.

A Turisztikai Menedzserek Szövetségéről pedig a

www.tmsz.eu

oldalon olvashatnak.

További hasznos információk:

Interjúkészítési lehetőség a helyszínen:

¨ Polgár Tiborral, a TMSZ elnökével,

¨ Polgár Andrással, az esemény főszervezőjével, a TMSZ elnökségi tagjával,

¨ Horváth Gábor olimpikonnal, a TMSZ sport tagozatának vezetőjével

¨ az olimpikonokkal: Szabó Gabriellával, Dombi Rudolffal, Kökény Rolanddal, Csipes Ferenccel,

¨ a sztárokkal: Görög Zitával, Király Lindával, Nagy Adrival, Mádai Viviennel, Erdőhegyi Brigittával

A verseny szervezői és az induló hajók

A versenyt a 145 éves Balatonfüredi Yacht Club közreműködésével szervezi a TMSZ (ez a Yacht Club adott idén két olimpikont: Detre Diána/női szörf, Gádorfali Áron/férfi szörf)

A hajóosztályok a következők:

¨ J24 – ezeket a hajókat a Magyar J24 osztályszövetség biztosítja (2012-ben a J24 Magyar bajnok Litkey farkas, aki 10x nyert Kékszalagot és az esemény fővédnöke)

¨ NAU330 – ezeket a hajókat a Magyar Nautic osztályszövetség biztosítja

¨ Bavaria 32 – ezeket a hajókat a Pannon Yacht Charter biztosítja


Kísérő programok

Az verseny alatt a parton – a helyszínül szolgáló balatonfüredi Balatontourist Füred Camping és Üdülőfalu területén – folyamatos, érdekes programok várják a versenyzők családtagjait, illetve minden érdeklődőt. A részletes programokról további információk találhatók a www.turizmusregatta.hu weboldalon.