Hüvöskés őszi idő volt a múlt hétvégén, de sokkal jobb, mint amit a meteorológia igért előzetesen. Azért a szél maradhatott volna.

Csopakon a CSVI telepen került megrendezésre a 4. Bajnoksága a legkisebb rádió-távirányítású osztály részére. A hét elején, sőt már egészen a vége felé is erős szélre számíthattunk az előrejelzések alapján. Sajnos ez nem igy lett. Sőt komoly kínszenvedés volt 8 futamot lebonyolítani az alig szélben. Három éve mindig ilyen bajnokságokba szaladunk bele. Ez nem volt a legrosszabb, de a szélerő most is  visszafogott maradt.

30 induló szerencséltette a regattát, ami az eddigi legtöbb induló bajnokságon a Micro Magic osztály történetében. Közülük is kiemelkedett Ifj. Csóka László és Forrai Csaba, akik az EB-n vettek részt egy héttel a mi versenyünk elött és így eléggé bemelegedtek az OB-ra



Szombaton 5 míg vasárnap 3 futamot sikerült kierőszakolni a cseppet sem kedvezö szélviszonyokból. Persze a szombat nem lett volna annyira rossz, ha nem éppen az északi parton vagyunk.  Itt a maradék északi szél kevésbé szerencséltetett minket. Az öt futam  azért lement, sőt a B csoportnak a hatodik is.

Már az elején látszott Ifj. Csóka László fölénye és a nap végére úgy állt, hogy az ötből csak egy futamot nem tudott megnyerni.  Lévén a modellvitorlázás is technikai sport biztosra nem lehetett menni, de már szombaton nagyon állt neki a zászló.

Aznap este a társaság remek paprikás krumplival és Szeremley borokkal vígasztalódott, hogy aztán vasárnapra mégnagyobb flaute fogadja a flottát.




szombaton sem fújt túlságosan

Vasárnapra kettő és fél futam maradt, ahol Ifj. Csóka László végkép bebiztosította magának a győzelmet és Forrai Csaba is hozta magát, úgy, hogy kipróbálta az osztály első 3d vitorláját, ami itt méginkább annak nevezhető, mint a nagyvitorlázásban, hiszen megoldható az egy anyagból gyártás. Az első kisérlet gyenge szélben bíztató volt.

A harmadik helyért még volt némi sorbanállás. Országh Tibor, Székely Antal és Beliczay Péter küzdött egészen az utolsó pillanatig a dobogó legalsó fokáért. Végül a szerencse Beliczay Péternek kedvezett pontegyenlőséggel Országh Tiborral és gey ponttal lemaradva követte őket Székely Antal. A hatodik helyen Fluck Benedek végzett.



A díjkiosztó már a totális flaute jegyében zajlott. Díjat kapott az első hat helyezett mellett az utolsó, a legfiatalabb, a legidősebb, és az egyetlen nő is.

Reméljük jövőre sokan találkozunk Siófokon az 5. Országos Micro Magic Bajnokságon.


VÉGEREDMÉNY



RANGLISTA AZ UTOLSÓ VERSENY ELÖTT

Október 23-án verseny Orfűn és december 1-én túraverseny a Lágymányosi Öbölben, melyegyben az utolsó ranglistaverseny.


Fotó: Beliczay Réka, Lendvai Gábor