December 1-én a már hagyományos modellvitorlás verseny zajlik a Lágymányosi Öbölben.

Idén is kiváló program lehet a LÖK, vagyis a Lágymányosi-Öböl Kerülő.  No, a bójarakó hajón tartozkodó kivételével senki nem fog vízre szállni, de közel 40 (vagy még több) 80 cm vagy kisebb modellvitorlás fog azért küzdeni, hogy körbe kerülje a Lágymányosi Öblöt. A bóják helye GPS-el lett kimérve és így tudjuk, hogy a pálya hossza légvonalban 2200 m.  Gyalog pesrze ez hosszabb. Árkon bokron kövön kell követni a modelelk irányítóinak a hajókat körben az Öbölben és vissza.

A verseny már abszolút hagyományos, hiszen idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Rögtön az első alkalommal futott idő 54 perc 17 másodperc a fennálló rekordidő. Tavaly volt a leglassabb verseny, amikor is a 43 hajóból csak 3 tudott befutni a 17:00 órás limitidő elött. Az eddigi három versenyből még senkinek nem sikerült dubláznia.

A győztesek:

2009 Forrai Csaba

2010 Beliczay Péter

2011 Benedek Zoltán

Vitorláztunk már itt szélcsendben, kellemes, de igen hideg napsütötte időben, de még soha nagy szélben és hóesésben! Idén sor kerülhet erre is az előrejelzések szerint. És bár munkanap van (boldoggá tesz a tudat, hogy szeptemberben sikerült megváltoztatni a munkanapok rendjét) mi ehhez nem alkalmazkodtunk. Szerencsére már így is 37 előnevezés érkezett a versenyre.

Aki délelött látogat ki az öbölbe, azt sem éri csalódás, hiszen a Micro Magic osztály szezonzáró ranglista versenye zajlik a Ponyvaregény Étterem előtt reggel 9-től délután 1-ig. Idén csapatverseny van kiírva, mert ez mindenki számára (rendező, versenyző) újdonság lesz.

Az MM verseny után fél kettőkor indul az Öbölkerülő, a Ponyvaregény Étterem elől. Várunk mindenkit szeretettel. Esetleg némi süti és tea is akad a látogatók számára.


A verseny oldala